вторник, 15 февруари 2011 г.

Фулъм спести на Челси смъртоносно наказание

Фулъм спести на Челси смъртоносно наказание
Челси извади зверски късмет и не загуби гостуването си на Фулъм днес, но за сметка на това загуби и малкото останали шансове за титлата. Двата тима завършиха 0:0, а "сините" записаха нов ялов мача с Фернандо Торес в атака.


В последната минута на мача Клинт Демпси можеше да реши всичко в полза на домакините, след като "котиджърс" получиха право да изпълнят дузпа, но изстрелът му бе спасен от Чех и в крайна сметка последва подялба на точките.
 

Торес пък отново бе предпочетен от Анчелоти вместо Дрогба, но показа повече от същото нищо, което демонстрира в мача срещу Ливърпул и с екипа на "мърсисайдци" през последната близо година.
 

Точката обаче със сигурност означава едно - шансовете за титла стават имагинерни и само чудо може да остави отличието на "Стамфорд Бридж" през този сезон.
 

За сметка на това Фулъм може да е доволен, тъй като по принцип играе трудно срещу Челси, а в тазгодишните столични дербита бе спечелил само точка.
 

Отборът на Спарки обаче се намира в добра форма и успя да удържи устрема на "сините", а през първото полувреме дори стоеше по-добре на терена, макар и да не демонстрира почти нищо любопитно в атака.
 



Двубоят на "Крейвън Котидж" се очакваше да започне с много здрава битка в средата на терена и така и стана. Първите 15 минути бяха двубой за надмощие, който ако съдим по статистиката, бе с лек превес за домакините.

Първата опасност обаче дойде именно пред вратата на Шварцер. В 17-та минута една топка не бе избита добре и тя падна на волето на Рамирес, който стреля мощно, но и също толкова неточно.
 

Фулъм продължаваше да стои добре, но Челси продължаваше да бъде по-остър в атака. В 28-та минута Иванович намери прекрасно Лампард, който бе необезпокояван на точката на дузпата. Халфът обаче реши на свой ред да не обезпокоява домакините и стреля високо над гредата.
 

Доста по-близо до истината бе Малуда, който след малко повече от половин час игра, от доста по-сложна ситуация, изпрати жестока бомба, прелетяла на сантиметри над сглобката на вратата.
 

Малко след него Иванович сбърка едно центриране, но то съвсем правилно се насочи точно под гредата и ако не бе бързият рефлекс на Шварцер, сръбският бранител щеше да се разпише, без дори да го е целял.
 

Последваха десет скучновати минути, докато не дойде краят на полувремето. Тогава анонимният до момента Торес избухна с два пропуска. Испанецът бе изведен зад защитата на Фулъм, но първо стреля слабо в обсега на Шварцер, а при втората, доста по-чиста ситуация, изобщо не успя да си спре топката, която Давид Луиш така брилянтно му поднесе на тепсия.
 

След почивката Челси пое инициативата и здраво натисна съперника. Лондончани бяха абсолютния фаворит според статистиката и трябваше да оправдаят очакванията.
 

Веднага след подновяването на играта Торес имаше две полувъзможности. Първо с глава испанецът стреля над вратата, а после бе изведен отново добре зад защитата, но стреля високо над вратата.
 

Настанаха нови минути на мачкане на топката. Чак в 65-та Малуда опита силен изстрел, но далеч не сполучи. Оставаха 20 минути на "сините" да оправдаят репутацията си.
 

В 78-та дойде и един от най-чистите шансове за възпитаниците на Анчелоти. Лампард центрира остро и Есиен се измъкна на близката греда, засече с глава, а на далечната Рамирес бе една идея по-бавен и не успя да довкара топката в мрежата.
 

Безспорно играта се раздвижи в последните минути, а влизането на Дрогба на мястото на Торес възвърна на Челси доста по-опасния вид от предишните мачове.
 

Въпреки това времето не бе много. Дрогба записа няколко опасни пробива, защитата на домакините изглеждаше на косъм да се пропука. Десет минути преди края котдивоарецът премина на парад през всички и после пусна кълбото успоредно на голлинията, но нямаше кой да засече.
 

Рамирес опита късмета си с бомбен изстрел от над 30 метра, но топката попадна право в ръцете на Шварцер и той улови. Минута след това опасността бе пред вратата на Чех, Демпси напредна страхотно и мощно шутира, но Чех успя да избие.
 

В самия край на мача Саймън Дейвис пък можеше с глава да изненада неприятно гостите, но стреля над вратата от няколко метра.
 

И когато по всичко личеше, че мачът ще завърши 0:0, Демпси успя да направи един последен пробив в наказателното поле на Челси, а новото попълнение на "сините" Давид Луиш го закачи леко и това бе достатъчно за главният рефер да посочи бялата точка. 


Зад топката застана самият Демпси и стреля в долния ляв ъгъл, но Чех спаси. Топката се върна при нападателя, но опитът му за странична ножица завърши с комичен изстрел в аут и след невероятната драма резултатът все пак остана непроменен. 


Фулъм - Челси 0:0

Фулъм: Шварцер, Беърд, Хюз, Хангеланд, Салсидо, Дъф, Сидуел, Мърфи (83, Гера), Демпси, Джонсън (74, Дейвис), Дембеле (83, Гудьонсен)
Челси: Чех, Иванович, Луиш, Тери, Коул, Рамирес, Есиен, Лампард, Анелка (65, Калу), Торес (71, Дрогба), Малуда


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар