четвъртък, 3 февруари 2011 г.

"Ел Класико" на финала за Купата на краля в Испания

Испанските футболни грандове "Реал" (Мадрид) и "Барселона" ще се изправят един срещу друг на финала в турнира за Купата на краля. Мачът ще се играе на 20-и април на стадион "Местая" във Валенсия.

Този мач стана възможен, след като на полуфиналите "Барселона" острани "Алмерия" с общ резултат от двете срещи 8:0 (5:0 и 3:0), а "Реал" (Мадрид) преодоля "Севиля" с 3:0 (1:0 и 2:0).

Снощи столичани победиха с 2:0 на своя "Сантяго Бернабеу" с голове на Месут Йозил и новото попълнение Емануел Адебайор през второто полувреме.

"Барселона" пусна резервите при гостуването на "Алмерия" след като имаше пет гола аванс от първия мач, но дори и те не срещнаха особена съпротива от демотивирания си съперник и го победиха с 3:0 с голове на Адриано Тиаго и Афелай.

Според проучване, проведено от Естеве Калзада, маркетингов експерт и бивш маркетинг директор на "Барселона", финалът между двата гранда ще донесе на Испанската кралска федерация (RFEF) приходи от 15 милиона евро, пише "Марка".

Крайният победител ще получи награда от един милион евро. Федерацията получи правата върху финала и само телевизионното излъчване на мача има потенциал да донесе между шест и осем милиона евро. От продажбите на билети за стадион "Местая" (Валенсия) приходите могат да достигнат 3 милиона евро. За спонсорство и реклама RFEF може да получи около 3 млн. евро.



Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар