понеделник, 18 юли 2011 г.

И Бразилия изхвърча след дузпи на Копа Америка

След като вчера Аржентина бе елиминирана след изпълнение на дузпи, днес и другият фаворит за спечелване на Копа Америка - Бразилия отпадна след наказателни удари.

В редовното време на четвъртфиналният мач между Бразилия и Уругвай резултатът завърши 0:0. В продълженията също не паднаха голове и така се стигна до дузпи.

Там напрежението си каза думата и футболистите на двата отбора се надпреварваха да правят пропуски. Бразилците обаче надхвърлиха себе си, като пропуснаха всичките си четири дузпи. Виновниците бяха Елано, Тиаго Силва, Андре Сантош и Фред.

Парагвай също направи два пропуска, но и вкара два гола чрез Естигарибиа и Кристиан Риверос и така с 2:0 се класира напред.

Отпадането на "Селесао" до известна степен бе незаслужено, тъй като отборът на Мано Менезеш бе по-добрият през всичките 120 минути. Парагвай от своя страна се бе окопал дълбоко в защита и изобщо не мислеше за атака.

През първото полувреме Неймар имаше чудесен шанс, след като Робиньо го изведе сам срещу вратаря, но новоизгряващата звезда на Бразилия стреля неточно.

По-късно Лусио засече от воле центриране от корнер, но топката срещна тялото на вратаря.

След почивката Бразилия вдигна темпото и създаде доста положения за гол. Пато игра чудесно извеждайки Неймар и той преодоля вратаря, но бранител изби от голлинията. Малко по-късно Лусио и Майкон комбинираха, за да изведат Гансо, но неговият удар бе спасен от Вияр.

Петнайсет минути преди края на редовното време Бразилия изпусна най-чистото си положение. След центриране от фаул топката не бе изчистена и Пато овладя само на 5 метра пред вратата. Ударът му обаче бе спасен с невероятна реакция от Вияр. До края Пато пропусна още една възможност и така се стигна до продължения.

В тях най-интересното бяха двата червени картона на играчи от двата отбора. Остро влизане на Антолин Алкарес предизвика бурната реакция на играчите на Бразилия. Най-остър бе Лукаш Лейва, който потърси разправа с Алкарес. Парагваецът опита неуспешно да удари Лейва, който не му отговори. Въпреки това съдията изгони и двамата.
Така се стигна и до дузпите, в които малшансът за Бразилия стигна своята кулминация.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар