понеделник, 14 февруари 2011 г.

Феномена Роналдо казва сбогом на футбола

Живата легенда на бразилския и световния футбол Луиш Назарио да Лима - Роналдо
Живата легенда на бразилския и световния футбол Луиш Назарио да Лима - Роналдо реши да сложи край на своята славна кариера.


Кариоката потвърди вчера пред бразилския всекидневник "Ещадо де Сао Пауло", че приключва с футбола и ще обяви това на официална пресконференция, която ще се състои днес на клубната база на неговия тим Коринтианс.

"Не издържам повече, исках да продължа да играя, но просто няма как да стане. Не мога", аргументира решението си Роналдо.

Договорът на нападателя е до края на годината и всички очакваха, че той ще сложи край на своята кариера към края на тази година.

В крайна сметка обаче Рони реши да приключи с футбола доста по-рано от очакваното. Според бразилското издание "ГлобоЕшпорте" 34-годишният футболист е решил да каже "край" поради две причини.

Първата е ранното и срамно отпадане на Коринтианс от Копа Либертадорес. Тимът сензационно отпадна още в предварителния кръг на най-престижния южноамерикански турнир, след като бе елиминиран от колумбийския Депортиво Толима.

Втората причина са многото контузии от които страдаше нападателят в последно време и трагичната физическа форма, в която се намира.

Бившият бразилски национал получи последната си травма през миналата седмица и всичко това му дойде в повече.

Последният мач, който Феномена изигра за Коринтианс, е срещата срещу Депортиво Толима за Копа Либертадорес, която се явява и като последна в кариерата му.

Иначе през последните 15 години Луиш Назарио да Лима безспорно бе един от най-великите нападатели в световен мащаб.

Той започва своята професионална кариера в Крузейро, подписвайки първия си договор през 1993 година. В периода 1994-1996 г. играе в холандския гранд ПСВ Айндховен, от където е забелязан от Барселона.

На "Ноу Камп" Феномена изкарва само един сезон - 1996-1997, преди да акостира в Интер и да остане на "Джузепе Меаца" до 2002-а година.

От 2002 година до 2007 г. Роналдо защитава цветовете на Реал (Мадрид), но напуска "Сантяго Бернабеу", за да премине в Милан.
Тежка контузия обаче слага край на престоя му на "Сан Сиро" и в крайна сметка се наложи нападателят да се завърне в родината си и да облече екипа на Коринтианс през 2009 година. Това е и последният му професионален клуб.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар