петък, 4 януари 2013 г.

Григор Димитров се изправя срещу Маркос Багдатис за победа

Съботната утрин може да бъде историческа за българския тенис.
Съботната утрин може да бъде историческа за българския тенис. Най-добрият ни състезател при мъжете - Григор Димитров се изправя срещу Маркос Багдатис (Кипър), като при победа ще се класира за финал на турнира в Бризбейн, Австралия. Никога до момента българин не е участвал в спора за титлата на турнир от календара на професионалистите - АТР.


Съдбовният двубой ще се проведе на Централния корт на спортния комплекс в Бризбейн, като ще започне в 04:00 часа българско време.

Вторият финалист ще бъде определен от двубоя между олимпийския златен медалист и шампион от US Open Анди Мъри и Кей Нишикори (Япония).

Освен на единично, Григор Димитров ще играе в събота и двубой от турнира на двойки. Хасковлията, който е в тандем с Кей Нишикори, ще се изправи срещу Марсело Мело (Бразилия) / Томи Робредо (Испания). Залогът и в този сблъсък ще бъде място на финал!

Така първата събота от 2013-а година може да се окаже историческа за българския тенис, като нашата родина да има представител на 2 финала в Бризбейн (единично и двойки).

До момента най-доброто постижение в АТР е полуфинал и отново е дело на Григор Димитров. Миналият сезон хасковлията достигна 3 пъти до полуфинал в турнир от АТР, но и в трите случая не успя да запише победа.

Иначе Григор Димитров и Маркос Багдатис се познават добре и до момента са играли 2 пъти, в които са си разменили по една победа. През 2011-а Гришо печели двубоя им на клей в Мюнхен, а миналата година кипърецът взе реванш на Уимбълдън.

Димитров и Багдатис достигнаха до полуфинал в Бризбейн без загубен сет! „Искам само да се забавлявам на корта срещу Багдатис и да импровизирам, когато мога", коментира българинът за утрешния си сблъсък.

Източник news.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар