четвъртък, 24 януари 2013 г.

Азаренка ще защитава титлата си срещу На Ли на финала в Австралия

Шампионката Азаренка ще брани трофея в Мелбърн срещу На Ли

Азаренка ще защитава титлата си срещу На Ли на финала в Австралия
Шампионката Виктория Азаренка ще брани титлата си от Откритото първенство на Австралия срещу китайката На Ли. Вика надигра американската сензация Слоунс Стивънс 6-1, 6-4, докато На Ли буквално прегази изключително безмилостната до този момент Мария Шарапова с 6-2, 6-2.


До този момент на турнира Маша бе изгубила едва девет гейма и газеше всичко по пътя си, но днес спечели само осем на своята сметка и за малко над час и половина игра буквално се разби в китайската стена.

Рускинята започна с куп грешки още от самото начало на двубоя, бе пробита още в първия гейм, а при 3-1 за На Ли допусна и втори пробив. Той бе върнат веднага за 4-2, но последва нов такъв, а след това китайката взе подаването си за крайното 6-2 в първата част. Вторият сет бе равностоен до 2-2, след което На Ли проби на два пъти, взе своите две подавания и се класира на финал.

Това ще бъде втори финал за китайката в Мелбърн за последните три години. През 2011-та година, тя загуби битката за титлата с Ким Клайстерс.

От своя страна Виктория Азаренка успя да се справи с 19-годишната Слоун Стивънс, която вчера поднесе голямата изненада на турнира, отстранявайки Серина Уилямс. Световната №1 взе категорично първия сет с 6-1, като не даде нито една точка за пробив на младата американка.

Вика обаче бе доста разколебана във вторя сет и особено в неговия край. Тя започна с ранен пробив и преднина от 2-0, но допусна Стивънс да изравни. При 3-2 в своя полза тя проби отново, но за втори път веднага допусна пробивът да бъде върнат. Белорускинята проби за трети път, поведе с 5-3 и сервираше за мача, но след уникално дълъг гейм, пет пропуснати мачбола и две спасени точки за пробив, тя се пречупи изгуби подаването си. В този момент вика поиска медицински таймаут, който и помогна да се събере и още в следващия гейм проби отново, което и донесе победата в мача и класиране на финал.

Източник topsport.ibox.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар