вторник, 8 януари 2013 г.

Лионел Меси отново със Златна топка, за четвърти пореден път

Лионел Меси за 4 път със Златната топка
Лионел Меси е новият-стар носител на Златната топка. Аржентинецът получи отличието на бляскава церемония на специалната гала-вечер в Цюрих.


Това е рекорден четвърти пореден път, в който Меси печели трофея. Нито един футболист не бе печелил Златната Топка повече от три пъти. Досега Меси делеше рекорда с настоящия президент на ФИФА Мишел Платини, като двамата имаха по три трофея.

Зад Меси останаха нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо и съотборникът му в Барселона Андрес Иниеста.

Преди това за най-добър треньор бе избран селекционерът на Испания Висенте дел Боске, който изведе Испания до защита на европейската си титла. Той надделя в спор с треньорите на Барса и Реал - Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо.

Доминацията на испанския футбол бе пълна, тъй като освен тримата треньори, всички футболисти от идеалния отбор на ФИФА се състезават в Примера Дивисион.

Това са: Икер Касияс, Серхио Рамос, Марсело, Жерард Пике, Даниел Алвеш, Чаби Алонсо, Шави, Иниеста, Роналдо, Меси, Фалкао

Малко изненадващо за най-добър гол бе определено попадението на Мирослав Стох. То бе предпочетено пред головете на звездите Радамел Фалкао и Неймар.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар