сряда, 16 януари 2013 г.

Най-вероятно ще гледаме първенството по TV7

Срещите вече няма да се предават по "ТВ+" и „Филм плюс“

Най-вероятно ще гледаме първенството по TV7
Срещите от "А" група вече няма да се предават по "ТВ+" и „Филм плюс“. От фирмата, притежаваща правата на футболния шампионат - "Футбол Про Медиа", обявиха новината в официално обръщение.


Причината - неизпълнение на договорни задължения от страна на двете телевизии. Най-вероятно мачовете от "А" група ще отидат в ръцете на "TV7", която е в конфликт с "Бусатком".

Както е известно, "ТВ+" и „Филм плюс“ имаха първи избор за излъчване на срещите от родното първенство, след което се нареждаха "TV7" и "БНТ1".

Ето и официалното съобщение на "Футбол про медиа":

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ/ГОСПОДА,

На 15 януари 2013 година „Футбол Про Медиа“ ООД развали договора с „БГ САТ“ АД за отстъпване на телевизионни права. По силата на контракта нашата компания беше предоставила на телевизиите „ТВ плюс“ и „Филм плюс“ изключителното право на „първи избор“ на футболните срещи от ХІІ до ХХХ кръг от „А“ ФГ на българското първенство, сезон 2012/2013 г.

Причината за развалянето е неизпълнение на договорни задължения от страна на „БГ САТ“ АД.

„Футбол Про Медиа“ ООД ще стратира преговори с представители на заинтересованите водещи телевизии в България за излъчване на мачове от футболното първенство през пролетния полусезон, като запазва партньорството си с Българската Национална Телевизия. Нашата цел е да осигурим излъчването на живо на поне четири срещи от всеки кръг и ще продължим да изискваме високо качество на телевизионния продукт.

При успех в бъдещите преговори „Футбол Про Медиа“ ООД ще оповести публично името на телевизията, която ще получи права за отразяване на мачове от първенството.

РЪКОВОДСТВО НА „ФУТБОЛ ПРО МЕДИА“ ООД

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар