неделя, 13 януари 2013 г.

Реал Мадрид на косъм от загуба при равенството с Осасуна

Отборът на Реал Мадрид изигра изключително посредствен двубой и завърши 0:0 срещу последния в класирането на Примера Дивисион тим на Осасуна.


Без наказания Кристиано Роналдо, футболистите на Жозе Моуриньо изглеждаха много безлично и могат дори да се радват, че не загубиха, тъй като Осасуна бе по-активния отбор.

За трети пореден път Реал Мадрид завършва двубоя с човек по-малко, след като този път два жълти и съответно червен картон си изпроси иначе спокойният Кака.

Освен отсъстващите заради наказания Роналдо и Рамос, на терена не бяха още Йозил, Бензема, Карвальо и Есиен, които получиха почувка от Моуриньо. На вратата пък се завърна Икер Касияс.

Още от самото начало Реал започна мудно и без особен хъс в играта си, което продължи почти през целия двубой. Двете най-сериозни положения бяха в 35-ата минута, когато топката тупна в мрежата зад напречната греда след и в заключителните секунди на първата част, когато Кайехон проби добре и върна към Коентрао, но той отправи неточен шут.

Осасуна очевидно видя, че дяволът не е никак черен и след почивката излезе амбициран дори за победа. Още в 46-ата минута Касияс трябваше да се намесва, а в 67-ата Нино бе близо до гол, но стреля малко над гредата.

Моуриньо направи двойна смяна и Бензема и Кака на мястото на безличните Игуаин и Ди Мария. Малко след влизането си Кака си изкара първи жълт картон, а в а 76-ата за глупаво препречване и получи и втори и напусна терена.

Може би най-активният в този мач за Реал Мадрид Хосе Кайехон вкара гол в 78-ата, но той бе отменен заради много тънка засада. В последните минути Бензема също опита да донесе успех, но вратарят на домакините спаси.

Така Реал Мадрид се издъни за пореден път през този сезон в Примера. Това бе четвърто равенство за "белия балет", който има и четири поражения.

Футболистите на Жозе Моуриньо са събрали 37 точки, а ако надиграе Малага утре, Барса ще дръпне с цели 18. Именно Малага пък е зад Реал на четвърта позиция с 31 точки, а с шанс да се откъсе още е и вторият Атлетико, който има 41. Осасуна остава последен с едва 15 точки.

ОСАСУНА - РЕАЛ МАДРИД - 0:0

ОСАСУНА: Андрес Фернандес, Бертран, Рубен, Арибас, Дамиа, Лоло, Ойер, Сехудо, Нино, Арментерос, Сола

РЕАЛ МАДРИД: Касияс, Коентрао, Варан, Албиол, Арбелоа, Чаби Алонсо, Кедира, Модрич (68 Йозил), Ди Мария (58 Бензема), Кайехон, Игуаин (58 Кака)

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар