сряда, 23 януари 2013 г.

Федерер оцеля срещу Цонга и е на 1/2-финал в Мелбърн

Роджър Федерер постигна страхотна победа над Жо-Вилфред Цонга със 7:6(4), 4:6, 7:6(4), 3:6, 6:3 и по този начин успя да се класира за 1/2-финалите на Откритото първенство на Австралия.





Срещата между двамата продължи над 3 часа и половина, а Фед Експрес демонстрира изключителната си класа в нея.

За място на финала швейцарецът ще спори с Анди Мъри, като победителят от тази двойка ще срещне в заключителния мач победителя от двойката между Давид Ферер и Новак Джокович.

В директните мачове между Федерер и Мъри шотландецът има предимство от 10:9 победи. Срещата започна прекрасно за Федерер и бившият номер 1 в света стартира първия гейм в първия сет с пробив.

След това Фед Експрес без проблеми си взе подаването, за да увеличи аванса си на 2:0 гейма. По всичко изглеждаше, че швейцарецът ще стигне без особени големи проблеми до победата в сета.

Това обаче не стана така, тъй като Цонга проби подаването на опонента си, за да изравни резултата на 3:3 гейма. Французинът взе аванс и от 4:3, правейки пълен обрат. До края двамата си взимаха подаванията и се стигна до тайбрек.

В него Федерер бе доста по-съобразителен и го спечели със 7:4 точки в своя полза. Вторият сет започна равностойно, но Цонга проби подаването на швейцареца за 4:3, а след това затвърди пробива. При 5:4 французинът сервира за мач и си взе безпроблемно подаването.

Третият сет започна прекрасно за Федерер, швейцарецът взе ранен пробив и си взе подаването, като поведе с 2:0. Цонга обаче веднага върна пробива, а след това го затвърди, за да изравни резултата.

Двамата си взимаха подаванията до края и в тайбрека Фед Експрес стигна до успех със 7:4 в своя полза. Третият сет се разви по същия начин както първия.

Цонга обаче изригна в 4-ия сет и проби подаването на Федерер за 4:3, но след това пробивът веднага бе върнат. Все пак френският тенисист стигна до нов пробив за 5:3, а след това си взе и подаването, като по този начин изравни резултата на 2:2 сета.

Заключителният сет започна страхотно за Федерер и швейцарецът стигна до изключително важен пробив, с който стигна до преднина от 3:1 гейма.

Швейцарецът лесно взе подаването си за 4:1, а след това пропусна две точки за пробив и в крайна сметка Цонга намали.

При 5:2 Федерер стигна до два мачбола, които обаче пропиля. След това французинът имаше предимство при подаването си. Швейцарецът стигна до нов мачбол, който отново не успя да оползотвори.

В крайна сметка Цонга си взе подаването. След това Федерер не сгреши при своя сервис и без проблем затвори мача.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар