събота, 12 януари 2013 г.

След победа над Стоук Сити Челси отново са трети

Челси разби с 4:0 Стоук Сити

Челси разби с 4:0 Стоук Сити на "Британия Стейдиъм" и се изкачи на трето място във Висшата лига.



"Сините" от Лондон стигнаха до трите точки след два автогола на Джон Уолтърс, попадение от дузпа на Франк Лампард и велеколепен гол на Еден Азар. Уолтърс се отчете и с пропусната дузпа в края на срещата. Челси изигра страхотен мач и тотално разнебити играчите на Стоук.

Гостите имаха проблеми единствено в първоначалните десетина минути на срещата, когато бяха твърде прибрани и плахи, но след това се развихриха и пометоха слисаните си домакини, които нямаха загуба на "Британия Стейдиъм" в продължение на 17 срещи, но сега бяха напълно надиграни и разгромени.

Титулярен нападател за Челси отново излезе Демба Ба, а след двумесечно лечение на контузия в игра за лондончани в края на мача се появи и Джон Тери. Попадението на Франк Лампард пък бе под №194 за Челси.


Срещата започна много предпазливо, като Стоук и Челси се захапаха здраво в средата на терена и трудно достигаха до една от двете врати. Първото по-сериозно положение бе за домакините.

В 5-ата минута Глен Уилтън проби през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина над гредата. Три минути по-късно Стоук изпусна невероятен шанс за гол.

След центриране отдясно се получи разбъркване в наказателното поле и топката леко случайно се озова в Кенуайн Джоунс, който се озова сам срещу Чех, но стреля до лявата греда и изпусна да вкара от чиста позиция.

Тези две положения стреснаха "сините" от Лондон и те изнесоха играта в по-предни позиции. В 11-ата минута Мата се пусна по дясното крило и центрира остро в наказателното поле на домакините, но там Демба Ба не успя да стигне до топката и да я засече в мрежата на Стоук.

В 18-ата минута след изпълнение на ъглов удар се получи ново разбъркване в пеналта на Челси, при което Стивън Н Зонзи стреля с глава, но Петер Чех без проблеми улови топката.

Малко по-късно последва отлично центриране на Чарли Адам, но Рамирес изчисти с глава. Челси изпусна невероятно положение в 25-ата минута.

Тогава сините сътвориха вълшебна атака, при която Азар пусна топката към Демба Ба, той с едно докосване изведе Франки Лампард сам срещу Асмир Бегович, последва шут на Лампард, но Бегович майсторски спаси и лиши лондончани от повеждане в резултата.

Десет минути по-късно Челси изпусна нов великолепен шанс за попадение. Демба Ба се измъкна майсторски от Хут и остана сам срещу Бегович, последва остър шут, но вратарят отново показа класа и изби топката.

Последва и комбинация между Азар и Мата, след която и шут на Мата, но в аут. Това бяха силните минути на Челси, но сините от Лондон така и не успяваха да стигнат до гол.

В 39-ата минута Хуан Мата центрира отлично от пряк свободен удар, но Райън Шоукрос се извиси и с глава изчисти. В пордължението на първото полувреме Челси заслужено поведе макар и след автогол.

Аден Азар чукна топката отдясно към Сесар Аспиликуета, който центрира остро в наказателното поле на Стоук Сити, където с красив плонж Джон Уолтърс с глава си заби запомнящ се автогол.

Второто полувреме започна с лек териториален натиск на домакините от Стоук, но играчите на Челси бързо отблъснаха набезите и изнесоха играта в по-предни позиции. В 51-ата минута Бегович отново спаси Стоук.

Демба Ба проби отдясно и центрира остро в наказателното поле на домакините, където Ашли Коул стреля от воле, но Бегович показа класа и с крак изби топката.

Малко по-късно Чарли Адам намери Стивън Н Зонзи на дъгата на наказателното поле на Челси, последва мощен шут, но Петър Чех изби топката в ъглов удар, след изпълнението, на който Хут стреля с глава, но в аут.

В 58-ата минута се получи много интересна ситуация - Матю Етерингтън бе съборен в наказателното поле на Челси от Сесар Аспиликуета и съдията Андре Маринър свири дузпа, но след секунди си промени решението и се довери на колежката си с флага, която бе маркирала засада, което беше правилното решение в случая.

В 61-ата минута Джон Уолтърс си заби нов автогол и Челси поведа с 2:0. Тогава Хуан Мата центрира от ъглов удар и Джон Уолтърс отново с глава заби топката в собствената си врата.

Две минути по-късно се стигна и до дузпа в полза на лондончани, но това бе твърде пресилено решение, защото Хуан Мата определено симулира и подведе съдиите. Зад топката застана Франк Лампард и той простреля Бегович за 0:3 и записа гол №194 за Челси.

Сините бяха неудържими в тези минути и можеха да вкарат и четвърти гол, но Бегович направи великолепно спасяване след удар на Лампард. В 73-ата минута стана 0:4, след като Еден Азар вкара великолепен гол.

Хуан Мата намери Азар пред дъгата на наказателното поле на Стоук и последва мощна тупалка с левия крак и топката влетя в десния ъгъл на Бегович. В 80-ата минута след двумесечно лечение на контузия в игра за Челси се появи Джон Тери.

Девет минути по-късно Тери предизвика дузпа и Джон Уолтърс се превърна в тотален грешник, след като стреля в горната греда и в аут. До края не се случи нищо интересно и Челси заслужено взе мача.

Стоук Сити - Челси 0:4

0:1 Джон Уолтърс (45 - автогол)
0:2 Джон Уолтърс (61 - автогол)
0:3 Франк Лампард (63 - дузпа)
0:4 Еден Азар (73)

Стоук Сити: Асмир Бегович, Анди Уилкинсън, Робърт Хут, Райън Шоукрос, Джеф Камерън, Чарли Адам, Глен Уилън, Матю Етерингтън, Стивън Н Зонзи, Джон Уолтърс, Кенуайн Джоунс (79 - Джерон)

Челси: Петер Чех, Ашли Коул, Давид Луис, Бранислав Иванович,Сесар Аспиликуета (83 - Ферейра), Рамирес, Франк Лампард, Райън Бертранд, Еден Азар, Хуан Мата (80 - Тери), Демба Ба (71 - Торес)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар