сряда, 16 януари 2013 г.

Новият треньор на Байерн Мюнхен е Пеп Гуардиола

Испанският треньор подписа с баварците 3-годишен договор

Новият треньор на Байерн Мюнхен е Пеп Гуардиола
Бившият наставник на Барселона Пеп Гуардиола ще води германския Байерн Мюнхен от лятото. Новината бе съобщена на официалния сайт на клуба в интернет.


Гуардиола се е разбрал с ръководството на Байерн и е подписал договор до лятото на 2016 година. До края на сезона баварците ще бъдат водени от Юп Хайнкес, чийто контракт изтича на 30-и юни тази година.

През последните няколко месеца специалистът даваше индикации, че ще напусне, въпреки желанието на ръководството да го задържи за още една година.

В същото време Пеп Гуардиола бе свързван с английските Манчестър Сити и Челси. Испанецът дори заяви публично, че има желание да ръководи отбор от английската Висша лига.

Интересното е, че Юп Хайнкес е изразил желанието си пред шефовете на Байерн да напусне клуба от лятото. Той възнамерява да прекрати треньорската си кариера след края на настоящата кампания.

"Като клубни ръководители, но и като негови приятели, ние трябва да приемем решението на Юп Хайнкес", каза изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге, цитиран в официалния сайт на тима.

"Трябва да приемем и да уважим решението му. В личен разговор с Юп Хайнкес взаимно се уверихме, че всички ние ще дадем всичко от себе си, за да запишем успешен полусезон и да спечелим титлата."

"Ние се радваме, че успяхме да спечелим битката за подписа на Пеп Гуардиола, който беше желан от доста силни отбори. "

"Той е един от най-успешните треньори в света. Ние сме сигурни, че той ще вдигне нивото не само на Байерн, но и на германския футбол. Очакваме с нетърпение съвместната ни работа, която започва от юли 2013 година", завърши своето изказване Карл-Хайнц Румениге.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар