сряда, 23 януари 2013 г.

ПРОГНОЗА: Валенсия - Реал Мадрид

Валенсия - Реал Мадрид, мач-реванш от четвъртфиналите на турнира за купата на Испания. Стадион "Местая", начало 22.30 часа.

ПРОГНОЗА: Валенсия - Реал Мадрид




Групата на Валенсия:

Вратари: Диего Алвеш, Гуаита
Защитници: Сисоко, Рами, Виктор Руис, Рикардо Коста, Перейра, Бараган
Полузащитници: Гуардадо, Банега, Тино Коста, Пиати, Бернат, Виера, Марио Аркес, Каналес,
Нападатели: Жонас, Валдес

Контузени: Матийо, Албелда, Парехо, Солдадо
Извън групата: Фегули, Гаго


Групата на Реал Мадрид

Вратари: Касияс, Адан, Мехиас
Защитници: Варан, Коентрао, Карвальо, Арбелоа, Албиол, Начо
Полузащитници: Чаби Алонсо, Кедира, Йозил, Модрич, Есиен, Ди Мария, Кайехон
Нападатели: Роналдо, Бензема, Игуаин, Мората

Наказан: Рамос
Контузен: Пепе
Извън групата: Кака, Марсело


ПРОГНОЗА: Валенсия посреща Реал Мадрид в реванша от четвъртфиналите за купата на Испания. Само преди десетина дни този мач се очертаваше като един от най-трудните за мадридчани. Сега обаче очакванията са за точно обратното.

В първия мач преди седмица в Мадрид Реал не надигра категорично Валенсия, но въпреки това взе чиста победа с 2:0, която дава много удобна преднина преди реванша.

Очакванията на мнозина бяха, че това ще накара "прилепите" да хвърлят повече сили в шампионатния двубой, тъй като все още имат шансове за топ 4. През уикенда на "Местая" обаче Реал направи може би най-силният си мач от началото на сезона и със сигурност най-силното си първо полувреме. Тимът на Жозе Моуриньо бе убийствено ефективен на контраатаки и направо разкъса защитата на Валенсия.

Малко изненадващо, при напълно решен резултат след почивката домакините се вдигнаха и заиграха доста активно. Това обаче не им помогна да се доберат дори до почетен гол, а само бяха изхабени ненужно сили. За сметка на това футболистите на Реал намалиха оборотите след почивката и бе очевидно, че пестят сили.

Така сега те би следвало да са не само по-мотивирани и вдъхновени от деморализирания си съперник, но и физически по-свежи. Интересно е обаче да се види дали Жозе Моуриньо ще направи някои рокади, най-вече в центъра на терена. Ако Специалния реши да даде почивка на Чаби Алонсо или Месут Йозил, играта на Реал може и да не потръгне много добре. Това от своя страна ще позволи на Валенсия да натисне и в хода на мача да набере самочувствие и хъс.

Ако Реал обаче започне със същия състав, по-вероятно е отново столичани да осъществят поне една от типичните си смъртоносни контраатаки. А дори и само един гол на чужд терен окончателно ще реши мача.


Резултат: 1:2

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар