събота, 26 януари 2013 г.

Виктория Азаренка взе титлата при жените на Откритото първенство на Австралия по тенис

Световната №1 обърна китайката Ли На във финалния сблъсък

Виктория Азаренка
Виктория Азаренка успя да защити титлата си от Откритото първенство на Австралия, след като постигна победа над Ли На с 4:6, 6:4, 6:3.

Двете играха над 3 часа, като китайката на два пъти имаше проблеми и бе на косъм да се откаже, но въпреки това продължи.


Като цяло срещата бе изключително интересна и изпъстрена с обрати, но характерът на беларуската си каза думата и тя взе своето.

Срещата започна отлично за Вика Азаренка, която стигна до пробив още в първия гейм, с който успя да поведе в резултата.

Очакваше се беларуската да затвърди пробива, но Ли успя да го върне във втория гейм, а след това поведе с нов пробив в четвъртия гейм, като по този начин стигна до аванс от 3:1.

Азаренка обаче се завърна в мача с нов пробив в петия гейм, с който намали пасива си, но след това не успя да си вземе подаването и китайката запази аванса си от два гейма. Ли спечели подаването си на нула и затвърди пробива, за да стигне до комфортен аванс от 5:2.

Азаренка обаче върна пробива и си взе подаването, а след това сервираше за оставане в мача. След дълга битка обаче Ли проби подаването на опонентката и, като по този начин взе първия сет.

Вторият сет започна отлично за Вика и тя стигна до комфортна преднина от 3:0, но Ли върна единия пробив и си взе подаването, за да намали пасива си само на един гейм.

В средата на сета китайската тенисистка обърна глезена си и взе дълъг медицински таймаут.

Имаше индикации, че тя може дори да се откаже и противничката, и да спечели служебно. Все пак Ли се завърна в мача.

Китайката върна и втория пробив, с който изравни резултата на 4:4, но след това допусна да бъде пробита и Азаренка стигна до аванс с 5:4. Този път беларуската не сгреши и стигна до гейм на нула, с който спечели сета и изравни резултата.

Третият сет започна с пробив за Азаренка. Ли обаче успя да го върна и изравни резултата в геймовете.

В ситуацията Азаренка успя да върне пасив от 0:30 и обърна на 40:30, но след това не успя да затвори гейма и го даде на противничката и.

След това Ли отново обърна глезена си и при падането си, си удари лошо главата. Въпреки препятствията Ли стана на крака и продължи мача.

Китайката стигна до точка за пробив - 40:30, при подаването на Азаренка и шанс да поведе с 3:1 в резултата, но беларуската я спаси и се завърна в гейма.

Въпреки проблемите, които имаше в гейма, Азаренка го измъкна и изравни резултата на 2:2. Световната номер едно стигна до аванс от 3:2 гейма, след като проби подаването на Ли, а след това успешно си взе и своя сервис.

При 5:3 Азаренка проби подаването на китайката и спечели мача, като защити титлата си в Мелбърн.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар