неделя, 16 октомври 2011 г.

Славия попари ЦСКА с 2:1

Славия нанесе първа загуба на ЦСКА през този сезон в мач от деветия кръг на "А" група, който се игра на стадион "Българска армия" в столицата.
"Белите" дръпнаха напред в резултата след головете на Илия Илиев и на Николай Божов от дузпа. Минута преди края на редовното време голмайсторът на домакините Янис Зику намали резултата.
"Армейците" не показаха почти никакви идеи в офанзивен план, а тимът от Овча Купел стигна до изненадващ, но напълно заслужен успех. Това бе първа победа на Славия над ЦСКА като гост след близо 9-годишна пауза.
По този начин "червените" сдадоха първото място в класирането на новака Лудогорец, който има 25 точки - с една повече от ЦСКА. Славия се изкачи на седма позиция с актив от 16 пункта.

Първата сериозна опасност бе пред вратата на Караджов. Николай Божов отправи силен удар от 15 метра, но стражът на ЦСКА успя да избие в корнер.
В седмата минута се стигна до груба грешка в защитата на домакините и Илия Илиев отправи удар от малкия пеналт. Топката рикошира в тялото на Адемар и влетя в мрежата на домакините, които бяха попарени.
ЦСКА се опита веднага да реагира. Костадин Стоянов стреля с глава след центриране отдясно на Спас Делев. Минути след това се стигна до корнер за "армейците", после топката стигна до Борис Галчев, който изстреля снаряд от точката на дузпата, но Стефано Кунчев спаси блестящо.
В 23-тата минута много груба грешка на Павел Виданов доведе до опасна контраатака на Славия и Костадин Стоянов бутна в гръб Николай Божов в наказателното поле на ЦСКА. Главният съдия Георги Кабаков отсъди дузпа за Славия, която Божов реализира хладнокръвно с левия крак.
В средата на полувремето Николай Божов имаше отлична възможност да нокаутира "червените" след уникална грешка на Крачунов, когато от близо 6-7 метра нападателят на Славия стреля силно с левия крак в ръцете на Караджов, вместо да реализира с техничен и точен удар.
Последва фаул в полза на домакините, но бразилецът Мишел Платини разочарова с неточния си удар, изпращайки кълбото в неточно в аут.
Пет минути преди края на полувремето Жуниор Мораеш свали с глава след подаване от корнер, Кунчев не се намеси добре и подари топката на Пламен Крачунов. Защитникът на ЦСКА нанесе много силен удар от 5-6 метра, но топката прелетя високо в аут, като в тази ситуация бранителят бе длъжен да реализира.
Две минути по-късно защитникът на тима от Овча Купел Даниел Златков нанесе много опасен удар с глава, като топката премина в близост до вратата на домакините, които извадиха голям късмет, че не инкасираха трети гол за това първо полувреме.
В първите минути на втората част холандецът Грегъри Нелсън отправи силен удар по диагонала, но кълбото прелетя в аут.
Десетина минути след подновяването на играта Галин Иванов бе намерен непокрит отдясно, останал сам в наказателното поле на ЦСКА. Играчът на Славия финтира защитник и стреля с левия крак, но топката премина встрани от вратата на Караджов, който само изгледа кълбото.
След точно един час игра Славия удържаше на натиска на домакините, като ЦСКА нямаше идея какво точно да направи, за да стигне до така желания гол, с който да преследва обрата. Играта бе накъсана и спирана от твърди, на моменти дори груби нарушения, като времето течеше в полза на "белите".
В средата на втората част трима слависти бяха останали в пеналта на ЦСКА. Божов подаде към Илия Илиев, който стреля право в тялото на Караджов от точката на дузпата, вместо да довърши "армейците".
В последните минути на мача ЦСКА не показа никакви идеи в офанзивен план, докато Славия демонстрира огромно самочувствие и "белите" умело пазеха преднината си от два чисти гола. В 87-та минута Спас Делев нацели гредата, в опит да комбинира със свой съотборник.
В 89-тата минута Мишел Платини центрира отляво, защитата на Славия не се намеси добре и Янис Зику дори намери време да си спре топката, след което румънецът нанесе много силен удар с левия крак, намалявайки резултата.
В даденото 4-минутно продължение на срещата играта бе много нервна, преобладаваха нарушенията и твърдите сблъсъци и в крайна сметка Славия удържа победата.
ЦСКА - Славия 1:2
0:1 Илия Илиев - 7'
0:2 Божов - 24', дузпа
1:2 Зику - 89'

ЦСКА: Караджов, Виданов (Зику - 46'), Крачунов, Стоянов, Адемар, Янчев, Галчев, Нелсън, Делев, Платини, Мораеш
Славия: Кунчев, Златков, Маркес, Желев, Филипов, Жуниор (Молдованов - 90'), Димитров, Илиев (Борносузов - 73'), Галин Иванов, Юруков (Пеев - 85'), Божов

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар