вторник, 11 октомври 2011 г.

Италианецът Марчело Абонданца стана селекционер на волейболистките

Италианецът Марчело Абонданца стана селекционер на женския национален отбор по волейбол. Специалистът ще подпише договор за две години с федерацията.

Бившият национал Димо Тонев, който за кратко води отбора, ще бъде генерален мениджър. Очаква се 41-годишният Абонданца да обяви скоро екипа си.

Италианецът беше сред вариантите за селекционер миналата година. Тогава не се стигна до привличането му и начело на отбора беше назначен Драгутин Балтич.

Абонданца работи в италианския национален отбор между 2000 и 2005 година като помощник на Марко Бонита и Джовани Капрара.

От 2003 до 2006 е старши треньор на "Скаволини" (Пезаро). Абонданца извежда отбора си до титлата в CEV Cup. След това до 2008 г. е начело на "Монтескиаво" (Йези), с който печели сребърните медали в Италия. От 2008 година води "Карнаги" (Вила Кортезе), като два пъти триумфира с Купата на Италия и със сребърните медали.

Голямата задача пред треньора е да класира България за следващия етап на предквалификациите за летните олимпийски игри. В първата си групаотборът играе с Азербайджан, Чехия, Украйна, Унгария и Дания в Баку от 8 до 13 ноември. Абонданца събира волейболистките си за подготовка на 24 октомври.



Италианецът идва в труден момент след поредицата скандали в отбора и след провала на европейското първенство.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар