четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Борисов зарадва "Марек" и "Пирин" с държавна помощ


Два от емблематичните футболни клубове в Югозападна България - "Марек" и "Пирин" (Блгр), които са във финансова криза, ще бъдат зарадвани с финансова помощ от държавата, съобщава в. „Сега“.
След като преди седмица премиерът Бойко Борисов обеща лично да спаси от фалит отбора от Дупница, вчера станало ясно, че това вече е факт.
Анджело Кючуков, един от треньорите на „Марек 2010“ е съобщил, че държавната субсидия вече е получена и участието на тима през сезона в Югозападната "В" група е гарантирано.
Той не конкретизира каква е получената сума като се оправда с „клубната тайна“, но потвърди, че е спокоен за бъдещето на тима.
Не е ясно още и под каква фирма е отпусната субсидията, защото клубът е под шапката на общината и е регистриран като сдружение.
Дупница пък е сред най-големите длъжници към държавата с дългове за около 18 млн. лв.
Вчера премиерът участва в мач-реванш от държавното първенство за ветерани между „Витоша“ и „Марек 2010“. Срещата завърши с победа за тима от Бистрица с резултат 5:2.
В сряда спортният министър Свилен Нейков връчи на местния "Марек Юнион Ивкони" договор за финансиране с близо 700 000 лв. на реконструкцията на волейболната зала, тъй като клубът е спечелил проект на спортното министерство.
„Пирин“, който изпадна до трета дивизия заради безпаричие, също получи обещание от премиера за 1 млн. лв. за ремонт на спортния интернат в Благоевград, за осветление и нова трибуна на ст. „Христо Ботев“.
През септември пък „ТЕЦ Марица – Изток 2“, в който държавата има основен дял, стана собственик на „Берое“. 

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар