четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Леверкузен срази Валенсия в зрелищен мач

Немският Леверкузен постигна изключително важна домакинска победа с 2:1 над Валенсия в двубой от Група "Е" на Шампионската лига.

Двата отбора се изправиха един срещу друг на стадион "Бай Арена", а домакините напълно заслужено стигнаха до успеха.

Първото полувреме бе изключително добро за гостите от Валенсия, които тотално смачкаха своя противник и откриха първи резултата след попадение на Жонас в 24-ата минтуа.

Домакините обаче изглеждаха по доста по-добър начин през второто полувреме и успяха да обърнат развоя на срещата в своя полза.

В 52-ата и 56-ата минути Андре Шурле и Сидни Сам вкараха голове за Леверкузен и донесоха победата на своя отбор.

Благодарение на спечеления мач, Леверкузен е втори в своята група с актив от 6 точки, докато Валенсия е на третата позиция с едва 2 точки.



Гостите от Валенсия започнаха по-активно двубоя и направиха няколко много добри атаки към вратата на немските домакини.


В 6-ата минута "Прилепите" създадоха страхотно голово положение, след като при едно центриране в малкото наказателно поле никой не можа да вкара топката във вратата на немците.

В ситуацията няколко футболисти на Валенсия имаше в полето на домакините, но все пак центрираната топка не бе засечена.

В 10-та минута гостите имаха поредна добра голова възможност, но ударът на Жонас срещна гърба на противников футболист.

Гостите тотално смазаха своя противник през първите минути. В 15-ата минута Евер Банега отправи страхотен удар от дистанция, който обаче мина над вратата.

В 15-ата минута Пабло Ернандес изпусна изключителен шанс за гол. След едно прекрасно изпълнение на статично положение топката попадна в него, но тои се засуети и не успя да вкара сам срещу вратаря.

Четири минути по-късно Роберто Солдадо пропусна невероятно голово положение, след като от 2 метра нацели страничната греда, вместо да реализира.

В 24-ата минута все пак Валенсия успя да открие резултата и топката влезе във вратата на Берт Лено.

Домакините сгрешиха, този път фатално. Райнарт и Кадлец показаха страхотно неразбирателство, след което вторият не успя да се противопостави на Солдадо и в крайна сметка голът стана факт.

Роберто Солдадо успя да намери на страхотна позиция в малкото наказателно поле Жонас и за бразилеца не остана нищо друго, освен да се разпише.

В 29-ата минута Солдадо можеше да реализира и да удвои преднината на своя тим, но пропусна да вкара на празна врата при центрирането на Ернандес.

Три минути по-късно Лено се намеси страхотно при удари на Жонас и Ернандес, като по този начин предотврати ново попадение във вратата си.

В 40-ата минута Андре Шурле отправи страхотен удар от далечна дистанция и можеше да изравни, но ударът му бе спасен от стража на Валенсия.

В последните минути от полувремето домакините заиграха доста по-добре, но въпреки това не вкараха гол. 

В крайна сметка обаче двата тима излязоха в почивка при преднина с един гол за гостите.

Второто полувреме започна добре за домакините, които демонстрираха доста по-смела игра, отколкото в началото на мача.

В 53-ата минута все пак домакините стигнаха до изравнително попадение чрез гол на Андре Шурле.

Младият немски национал отправи много хубав удар от границата на наказателното поле с левия крак, който влезе в ъгъла на Диего Алвес.

В 55-ата минута Сидни Сам направи обрата в мача пълен и по този начин докара до луда радост феновете на домакините.

Той бе изведен на добра позиция сам срещу вратаря от Михаел Балак, след което със страхотен удар матира Алвес.

В 67-ата минута бранителят на Леверкузен Михаил Кадлец видимо игра с ръка в собственото си наказателно поле, но реферът прецени, че няма дузпа, въпреки претенциите на гостите за такава.

В следващите минути не се стигна до интересни положения пред двете врати.

В 72-ата минута Солдадо отправи страхотен изстрел от няколко метра, но в ситуацията Лено успя да се намеси перфектно и парира топката.

Десетина минути по-късно Шурле пропусна сам срещу вратаря. До края на срещата не се стигна до повече голове и в крайна сметка резултатът се запази.

ЛЕВЕРКУЗЕН - ВАЛЕНСИЯ 2:1
0:1 Жонас 24'
1:1 Шурле 52'
2:1 Сам 56'

ЛЕВЕРКУЗЕН: Лено, Кадлец, Рейнарт (46 - Фридрих), Топрак, Кастро, Балак, Ролфес, Сам, Бендер, Кислинг (81 - Дердиок), Шурле
ВАЛЕНСИЯ: Лопес. Мигел, Матийо, Рами, Алба (65 - Каналес), Руис, Албелда (82 - Адуриц), Банега, Ернандес (65 - Фехули), Солдадо, Жонас

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар