сряда, 12 октомври 2011 г.

Стилиян Петров: Каквото и да говорим, не можем да вкараме гол

Играчи като Димитър Бербатов и Мартин Петров са нужни на националния отбор и трябва да се разчита на тях, ако естествено нападателят на "Манчестър юнайтед" реши да се върне, коментира капитанът на тима Стилиян Петров след загубата от Уелс с 0:1.

Въпреки че видя положителни наченки в някои от младите играчи, полузащитникът на "Астън вила" смята, че опитните играчи имат още какво да дадат на България.

"Не съм съгласен, че трябва да се отказваме от футболисти като Димитър Бербатов и Мартин Петров. Мисля, че ако те бяха в състава, лицето на отбора днес щеше да бъде съвсем различно", коментира Стилиян Петров.

Попитан как ще коментира отказването на Благой Георгиев и пресконференцията, която даде той днес, Петров отвърна: "Не искам да коментирам неговото решение и мотивите му. Отказах се един път и съжалявам. За мен усещането да си в националния отбор е неповторимо. Смятам, че Благо Георгиев прави грешка, казвам го от опит".

"Искам да поздравя Георги Терзиев, който беше най-добрия на терена, а също така и Александър Тонев. Също така бих похвалил и Домовчийски. Не са израснали за големия футбол, те са млади и трябва да се учат", добави той..

"Това, което показахме не може да бъде приемано като игра на отбора. Имаше малки наченки, но допуснахме елементарни грешки, бяхме разпокъсани. Недопустимо е да оставаме последни. Но ние каквото и да говорим, не можем да вкараме дори гол, това е основното. Имахме някакви положения", каза халфът, който изигра 105-ия си мач за тима.

Димитър Рангелов: Надявам се националният никога да не е толкова безпомощен

"Загубихме, но играха млади футболисти с добри качества. Ако работят както трябва, ще бъдат в полза на българския футбол. Не мога да си обясня как така стана така, че не можем да вкараме гол през цялата квалификационна кампания в София. Но това е логично в тази негативна обстановка, създавана от фенове, от журналисти", заяви нападателят Димитър Рангелов.

"Сменихме трима селекционери за осем мача. Но като няма резултати, това е нормално. Но колкото и треньори да минават, футболистите са виновни за това, което се получава до момента. Надявам се, че националният отбор повече няма да го гледаме така безпомощен и в бъдеще ще има повече успехи", добави той.

"Аз лично се стремя да играя добре в Германия и когато ме повикат, ако ме повикат, да бъда полезен за националния отбор. За съжаление до този момент не съм направил нещо кой знае какво за България", каза лидерът при голмайсторите във втора Бундеслига.

Николай Михайлов: Не можем да върнем гола

"Както винаги допуснахме гол в края на първото полувреме и естествено не успяхме да го върнем през второто. Имахме 3-4 голови положения, които не можахме да вкараме и логично загубихме", коментира вратарят Николай Михайлов.

"Вече какво ли не опитваме- нови тактики, нови треньори, други нападатели, но нищо не се променя. Във всеки мач имаме по 50 нови футболисти, всеки лагер правя нови запознанства. Това момче, което игра десен защитник, мисля, че се казваше Терзиев, направи много добър мач. Същото мога да кажа и за Тонев", сподели той.

Не знам- някои си тръгват от националния отбор, други се връщат, но нещо трябва да се случва, защото положението е много зле. На дъното сме и няма накъде повече нагоре", каза Михайлов.



"Трябва да се даде шанс на нов треньор, който ако трябва - да остане 2-3 цикъла. Да се направи един гръбнак на отбора от 30-35 футболисти, както каза Благо Георгиев, а треньорът задължително трябва да бъде българин. Той ще познава най-добре българските футболисти. Опитахме с чужденец, видяхте какво постигнахме", завърши вратарят.
Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар