сряда, 26 октомври 2011 г.

Арсенал с нов обрат за Карлинг Къп

С два бързи гола в началото на второто полувреме Арсенал успя да обърне резултата срещу Болтън и да победи с 2:1 в мач от турнира Карлинг Къп, игран на стадион "Емиратс".

Гостите откриха само две минути след почивката чрез Фабрис Муамба, но много бързо Андрей Аршавин успя да изравни. След още три минути руснакът направи и асистенция за победното попадение на корееца Парк.

Така за втори пореден мач от този турнир Арсенал успява да обърне резултата, след като в миналия кръг направи това и срещу Шросбъри.

Срещата можеше да стигне и до продължения, тъй като в последните минути Болтън натисна сериозно, но Гари Кейхил и Иван Класнич направиха няколко сериозни пропуска.



Мениджърът на домакините Арсен Венгер бе останал верен на политиката си да залага на млади и резервни играчи и така единственият основен футболист сред титулярите бе Андрей Аршавин, докато Томас Вермаелен се завърна в игра за първи път през сезона след възстановяване от контузия. Младокът Нико Йенирис пък направи пълен дебют с фланелката на Арсенал. Гостите обаче бяха заложили на най-доброто, с което разполагат.

В началото Арсенал бе по-активният отбор и Аршавин и Парк имаха възможности в началото, но не се възползваха по най-добрия начин да отправят опасен удар.

След това на два пъти Алекс Окслейд-Чембърлейн имаше две атаки. При първата негов удар от полуволе доведе до два рикошета в защитници и корнер, а при втората той не си поведе добре подаване на Коклен и пропусна възможността за удар.

След двайсетина минута и Болтън се активизира. Силен удар на Дарън Пратли трябваше да бъде спасяван от Лукаш Фабиански, а след това резервният вратар на "артилеристите" блокира изстрел на Гаел Какута.

Последва нов натиск на Арсенал и първо удар по земя на Парк бе спасен от вратарят на гостите Адам Богдан. После Йоси Бенаюн финтира Стейнсон и опита техничен диагонален удар към далечния ъгъл на вратата, но бе неточен.

В 35-та минута Томас Вермаелен изстреля снаряд от пряк свободен удар, но Богдан отново внимаваше и спаси. До края на полувремето Парк имаше още една възможност, след извеждащо подаване на Аршавин, но не можа да преодолее вратаря.

Всичко най-интересно в мача се разви веднага след почивката. Първо гостите поведоха в резултата в 47-та минута. Тогава Фабрис Муамба пресече неточен пас на Коклен към Фримпонг и след като комбинира с Иван Класнич забоде топката в мрежата. Иронията е, че Муамба всъщност е юноша на Арсенал.

В 52-та минута гостите можеха да удвоят резултата след като Какута центрира опасно в наказателното поле, но от чиста позиция Иван Класнич засече над вратата.

И този пропуск веднага бе наказан от Арсенал. Андрей Аршавин пое топката по крилото, навлезе към наказателното поле и с прецизен удар по земя матира Богдан.

Само три минути по-късно обратът стана пълен. Аршавин този път бе асистент, извеждайки Парк на чиста стрелкова позиция и кореецът не сгреши.

Първоначално гостите изглеждаха доста объркани, но в последните двайсетина минути взеха инициативата. Първо Гаел Какута стреля силно от фаул и Фабиански спаси.

След това далечен удар на влезлият като резерва Крис Ийгълс за малко да доведе до нелепа грешка на Фабиански, който все пак успя да избие в корнер. 

В 75-та минута полският страж се реваншира, като спаси чисто положение на излезлия сам срещу него Иван Класнич. След центрирането от получилия се корнер Гари Кейхил засече с глава, но отново Фабиански спаси.

Пет минути преди края Болтън имаше последното си златно положение да доведе мача до продължения. Тогава Стейнсон проби до аутлинията, върна назад към връхлитащия Класнич, но той от чиста позиция стреля над гредата.



Арсенал - Болтън 2:1

0:1 Муамба 47
1:1 Аршавин 53
2:1 Парк 56

Арсенал: Фабиански, Микел, Вермаелен (84 Боатенг), Скилачи, Йенарис, Фримпонг (76 Озякуп), Коклен, Бенаюн, Окслейд-Чембърлейн (72 Мияичи), Аршавин, Парк
Болтън: Богдан, Стейнсон, Кейхил, Найт, Муамба, Гарднър, Марк Дейвис, Пратли (61 Нгог), Тунджай (85 Блейк), Класнич, Какута (71 Ийгълс)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар