неделя, 30 октомври 2011 г.

Реал Мадрид с пестелива победа в Сан Себастиян

С единствения гол на Гонсало Игуаин Реал Мадрид спечели минимална победа с 1:0 като гост на Реал Сосиедад в мач от 10-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Аржентинецът се разписа още в 9-та минута след асистенция на Фабио Коентрао. След това обаче мадридчани не показаха почти нищо от онази игра, с която вкараха 28 гола в последните 7 мача.

Домакините обаче също не показаха нищо особено в атака и така мачът логично приключи при този резултат.

След победата Реал Мадрид излезе начело в класирането в Примера Дивисион, но утре Леванте може да си върне лидерството, ако победи Осасуна като гост.






Мачът очаквано започна с превес на гостите от Мадрид, като най-активен бе Кристияно Роналдо. В 3-та минута той бе изведен зад защитата, но протестите на домакините за засада го разколебаха и въпреки че такава нямаше, Роналдо отигра несериозно с триков удар.

Две минути по-късно Роналдо се включи в индивидуален пробив по крилото и след това без да се лигави опита силен удар от малък ъгъл, но вратарят спаси.

Натискът на Реал продължи и в 9-та минута напълно заслужено откри резултата. Коентрао видя изскачащият зад защитата Игуаин и го изведе сам срещу вратаря, след което аржентинецът елегантно копна над Браво.

В 15-та минута домакините сътвориха единствената си що годе смислена атака за първото полувреме. При нея Марига игра добре пред наказателното поле и намери Бергара, но той се забави с обработването на топката и тя му бе избита.

Реал обаче също бе понамалил оборотите и въпреки че продължи да доминира, нямаше тази острота от предишните мачове. В 27-та минута след центриране на Ди Мария Серхио Рамос засече отблизо с глава, но Браво не бе затруднен да улови топката.

Вратарят на домакините обаче бе доста затруднен малко след това, когато Роналдо отправи изненадващ топовен удар от почти 30 метра и вратарят не успя да улови топката, но и нямаше кой да направи добавка.

При бързо изпълнение на фаул до тъчлинията Анхел ди Мария се включи остро в наказателното поле и отправи фалцов удар с външната част на крака, но Браво спаси.

В 42-та минута Игуаин и Ди Мария направиха най-красивата атака за първото полувреме, преминавайки цялото поле с два дълги паса и накрая Ди Мария изведе Игуаин между двама защитници, но неговият удар бе спасен от вратаря.

Второто полувреме започна доста скучно, като играта бе разпокъсана и статична. Реал Мадрид продължи да има леко териториално преимущество, но без да създаде нито едно голово положение.

Първата интересна ситуация дори бе пред вратата на Касияс, когато в 60-та минута Чаби Алонсо сбърка в собствената си половина и Карлос Вела открадна топката, но ударът му отдалеч бе спасен от Касияс.

Малко по-късно и влезлият като резерва Гризман пробва мерника си от дистанция, като в този случай Касияс бе доста по-затруднен, но все пак не сбърка. Гризман обаче можеше спокойно да получи директен червен картон малко по-късно, заради безумно влизане с бутоните напред в крака на Серхио Рамос, но съдията се смили и му показа само жълт.

В 70-та минута Реал Мадрид стигна до първото си голово положение за второто полувреме. Тогава Игуаин навлезе непокрит в наказателното поле, но вместо да стреля директно реши да търси Кака встрани  и сбърка, защото подаването бе пресечено.

Малко след това столичани създадоха и първата си типична бърза контраатака, която за малко не завърши с гол. Тя бе започната с добро отиграване в защита на Серхио Рамос, после Кака изнесе топката и подаде на Ди Мария. Той пък даде страхотен фалциран пас, който мина зад защитата и намери непокрития на далечната греда Серхио Рамос, но той засече неточно.

След краткото съживяване на мадридчани обаче мачът продължи да е разпокъсан и до края нямаше повече интересни ситуации.


Реал Сосиедад - Реал Мадрид 1:0

0:1 Игуаин 9

Реал Сосиедад: Браво, Карлос Мартинес (84 Агирече), Демидов, Кадамуро, Иниго Мартинес, Микел Гонсалес, Бергара (86 Рубен Пардо), Марига, Естрада (61 Гризман), Чаби Прието, Карлос Вела
Реал Мадрид: Касияс, Коентрао, Рамос, Пепе, Арбелоа, Ласана Диара (69 Кедира), Чаби Алонсо, Йозил (64 Кака), Ди Мария, Роналдо, Игуаин (81 Бензема)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар