четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Петзвезден Челси срещу Генк, две специално за Торес

Челси размаза Генк с 5:0 като домакин и постигна втора победа в група "Е" на Шампионската лига, след като победи Леверкузен с 2:0 и завърши като гост 1:1 с Валенсия.

Овациите тази вечер обаче определено ще бъдат за Фернандо Торес, който излезе като титуляр и буквално развинти защитата на белгийския тим, вкара два гола и бе в основата на почти всичко красиво и смислено, сътвоерно от домакините.
 

Резултатът бе открит от Мейрелеш, а после Нандо наниза два гола. Бран Иванович вкара още един за 4:0 точно преди края на първото полувреме, а Калу оформи крайния резултат през втората част.
 

Андре Вияш-Бояш очевидно бе оценил правилно класата на съперника, защото рискува и пусна в игра като титуляр Ориол Ромеу, който остана на терена до края на мача.
 


Началото на двубоя бе висчко, за което феновете на Челси могат да мечтаят. Още в 7-та минута страхотен пас на Мейрелеш изведе Торес сам срещу вратаря, нападателят си спря топката елегантно и стреля, но Котелес сякаш успя да отклони леко кълбото и то се удари в страничния стълб.

Голът обаче не закъсня. Напротив, още в следващата атака Мейрелеш не прости на гостите. Халфът бе оставен сам на около 30 метра от вратата и с много премерен изстрел прати топката в долния ляв ъгъл без да остави никакви шансове на съпротивата - 1:0.
 

Само три минути след това и Торес ознаменува добрата си форма с още един гол. Този път Лампард изведе испанеца зад защитата и осмицата на "сините" елегантно мушна топката в далечния ъгъл за 2:0.
 

Определено това бе вечера на Нандо, който срещу слабата защита на Генк нямаше как да не се възползва от добрата си форма. В 23-та минута той проби самостоятелно и подаде на Малуда, но от няколко метра французинът стреля на сантиметри покрай гредата,
 

Малко след това Ел Ниньо пак проби самостоятелно в пеналтерията, но този път стреля силно и бе близо до гола - кълбото прелетя на милиметри над напречната греда.
 

В 27-та минута обаче Торес не пропусна. Прекрасно центриране на точката на дузпата бе засечено от испанеца с глава и насочено в далечния ъгъл на вратата - 3:0. Замириса на хеттрик за испанеца.
 

Челси продължи да мачка. В 32-та минута Лампард пропусна с глава да вкара след чудесно центриране на Нандо, а в 37-та Луис от пряксвободен удар прати топката в обсега на вратаря.
 

Пет минути преди края на полувремето звездата на вечерта отне топката в средата на терена и напредна хубаво, пусна към Лампс, а той изведе Анелка. Френският нападател обаче стерля покрай вратата.
 

Натискът на "сините" не спря и в 42-та минута отново даде резултат. Този път при пас на Малуда в наказателното поле най-съобразителен се оказа Иванович, който с глава засече от границата на пеналтерията и мушна топката в мрежата за 4:0.
 

След почивката Челси продължи да има пълен контрол над случващото се на терена. В рамките на две минути след 56-тата, Торес и Анелка можеха да вкарат, но пропуснаха изгодни положения.
 

Постепенно темпото на игра спадна и "сините" започнаха да разчитат на удари от дистанция. Босингва и Калу опитаха късмета си, но и двамата пратиха топката в обсега на вратаря на Генк.
 

Във 72-та минута Фернандо пропусна да запише хеттрик, след като от пет метра засече остро центриране, но стражът на Генк демонстрира нечовешки рефлекси и изби. Кълбото обаче попадна в Калу, който от няколко метра безпроблемно го прати в мрежата за 5:0.
 

Така лондончани продължават да водят в група "Е", вече с актив от седем точки, една повече от Байер Леверкузен, който победи днес Валенсия с 2:1.

Челси - Генк 5:0
 

1:0 Мейрелеш (8)
 
2:0 Торес (11)
3:0 Торес (27)
4:0 Иванович (42)
5:0 Калу (72)

Челси: Чех, Босингва (78, Алекс), Иванович, Луис, Коул (46, Ферейра), Ромеу, Лампард (68, Калу), Мейрелеш, Анелка, Торес, Малуда
 
Генк: Котелес, Анеле, Масуеро, Тошер, Пудил, Буфел, Боре, Йиланд, Брюн, Восен, Барда

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар