събота, 15 октомври 2011 г.

Хамилтън спря доминацията на Ред Бул в квалификациите

Сериозно мотивираният Люис Хамилтън сложи край на доминацията на Ред Бул в квалификациите до този момент през сезона във Формула 1.
Съсипаният от критики пилот на Макларън бе най-бърз и в трите квалификационни сесии днес и ще стартира от първа позиция в състезанието утре. Той изпревари с 2 десети от секундата двукратният световен шампион Себастиан Фетел, а трети остана другият Макларън на Дженсън Бътън. 
Досега през сезона Фетел и Марк Уебър спечелиха всички квалификации, а за последно Хамилтън тръгна пръв в Канада през 2010. Британецът изостава с 42 точки от съотборника си Бътън в битката за второто място и има нужда от силен резултат, за да се върне в борбата. 
Той единствен успя да слезе под минута и 36 секунди, а съотборникът му изостана с малко повече от една десета от Фетел на третата позиция и не успя да стигне до първа редица.
Марк Уебър ще тръгне четвърти, а на трета редица са пилотите на Ферари, като Фелипе Маса пак се класира пред Фернандо Алонсо, но и двамата бяха с повече от секунда по-бавни от Хамилтън.
Челната десетка допълниха Нико Розберг с Мерцедес, Витали Петров с Рено и двамата пилоти на Форс Индия – Пол Ди Реста и Адриан Сутил, които не записаха бързи обиколки в третата фаза на квалификацията.
Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер не успя да стигне до третия етап и ще стартира 12-и, като пред него мина и Хайме Алгерсуари с Торо Росо.
Състезанието е утре от 9,00 часа сутринта българско време.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар