четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Арсенал даде на Марсилия от собственото си лекарство

С гол в 92-та минута на резервата Аарън Рамзи Арсенал спечели драматична победа с 1:0 като гост на Олимпик Марсилия, в мач от 3-я кръг на Шампионската Лига, игран на стадиона на французите "Стад Велодром".

Преди да се стигне до кулминацията, двата отбора изиграха изключително невзрачни 90 минути, в които головите шансове и пред двете врати се брояха на пръстите на едната ръка.

Точно в този момент обаче за "артилеристите" това няма никакво значение, тъй като резултатите са това, от което има нужда отбора и тази победа със сигурност ще помогне много за психологическото състояние на отбора.

След победата Арсенал вече има 7 точки и при успех срещу Марсилия на "Емиратс Стейдиъм" почти със сигурност ще гарантира първото място в групата.




Първата интересна ситуация бе едва в 14-та минута, когато центриране в наказателното поле на Арсенал удари Карл Дженкинсън в ръката, но очевидно нямаше умисъл и съдията не отсъди дузпа.

Малко по-късно обаче реферът имаше много по-сериозни основания да отсъди дузпа в полза на "артилеристите", когато след центриране пред вратата на домакините Диавара игра очевидно с ръка, като в неговия случай ръката му бе в доста неестествена позиция и сякаш искаше да попречи на Мертезакер да играе с топката. При продължението на същата атака Ван Перси игра отново с глава и с параболичен удар прехвърли Манданда, но Диавара изби с глава от голлинията.

Последва териториален натиск на Арсенал, но той доведе само до няколко корнера и нито едно голово положение.

През втората част на първото полувреме Марсилия бе отборът с малко по-креативна игра. Реми се подигра последователно с Мертезакер и Дженкинсън около аутлинията близо до гредата, но след това подаването му назад бе изчистено от защитник на Арсенал.

В 34-та минута отново Реми бе изведен зад защитата на гостите и не бе отсъдена засада, но в последния миг  Косиелни направи решителен и много чист шпагат отзад, с което отне топката.

Минута по-късно и Лучо Гонсалес имаше много добро положение, след бе намерен пред вратата с полуниско центриране и добре отклони топката от въздуха, но тя премина близо покрай гредата.

И след почивката в играта на двата отбора липсваше острота и мачът бе много безличен. Едва в 58-та минута се стигна до известно напрежение пред вратата на Арсенал, но двама играчи на Марсилия не успяха да се преборят за топната на два метра от голлинията, а накрая Сонг се намеси решително.

Арсенал отговори с диагонален удар по земя на Ван Перси, но холандецът не успя да придаде достатъчно острота на изстрела си и вратарят лесно спаси.

В 64-та минута Арсенал стигна до страхотно положение за гол. Извеждащ пас към Уолкът трябваше да бъде пресечен от Н'Колу, но той по нелеп начин пропусна топката между краката си. Така англичанинът излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе спасен от Манданда.

След тези пет минути активизиране обаче отново последваха доста скучни минути, преди да се стигне до развръзката в края на мача. Минута преди гола даже Арсенал имаше още едно добро положение, при което Жервиньо намери Ван Перси в наказателното поле и той отправи силен удар отблизо, но от малък ъгъл и Манданда успя да спаси.

Точно в 92-та минута обаче вратарят на Олимпик нямаше какво да направи. Андре Сантош отправи далечно центриране от крилото пред наказателното поле и след като Жервиньо се размина с топката, зад него тя попадна в абсолютно непокрития Аарън Рамзи. Той спокойно си я спря и с точен удар до гредата опъна мрежата.


Марсилия - Арсенал 0:1

0:1 Рамзи 92

Марсилия: Манданда, Аспиликуета, Н'Колу, Морел, Диавара, Диара, Шейру (87 Каборе), Лучо Гонсалес (73 Амалфитано), Валбуена, Реми (69 Жиняк), Андре Аю
Арсенал: Шчесни, Дженкинсън (62 Джору), Мертезакер, Косиелни, Андре Сантош, Сонг, Росицки, Артета, Аршавин (78 Рамзи), Уолкът (66 Жервиньо), Ван Перси

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар