вторник, 25 октомври 2011 г.

Страхотен Божинов изригна с два гола за Спортинг

Българският нападател на Спортинг Лисабон Валери Божинов най-после изригна за своя клубен отбор и вкара първите си два гола в португалската Лига Сагреш.

Националът на "Трикольорите" първоначално бе оставен на резервната скамейка при убедителната домакинска победа над Жил Висенте със 6:1, но влезе като резерва и даде най-доброто от себе си.

Валери се появи на терена в 74-ата минута на мястото на Диего Капел, след което реализира два гола в 79-ата и 90-ата минути, за да оформи крайния резултат.

Двата тима иначе се изправиха един срещу друг в среща от 8-ия кръг на португалското първенство, която се игра на "Жозе Алваладе".

Треньорът на лисабонските домакини Домингош Пасиенсия предпочете да пусне в титулярния състав Рики ван Волфсвинкел, който бе подпомаган от солидна халфова линия.

Първото попадение в срещата за лисабонци реализира бившият капитан на тима Даниел Карико, който се разписа още в 7-ата минута.

Той засече с глава центриране на свой съотборник в малкото наказателно поле и по този начин матира стража на гостите Адриано Фачини.

Натискът на домакините продължи и в 58-ата минута Рики Ван Волфсвинкел реализира от дузпа, за да удвои преднината на "Лисабонските лъвове".

Диего Капел пък направи резултата класически, след като реализира в 62-ата минута след хубаво изпълнение с глава.

Отново той бе точен само четири минути по-късно, като голът му отново падна след удар с глава. Гостите от своя страна успяха да вкарат почетно попадение чрез Роберто в 75-ата  минута.

Четири минути по-късно дойде и моментът на Божинов. Той бе намерен на точката за изпълнение на дузпата и с хубав удар успя да матира стража на гостите.

В последната минута от този двубой Бож  вкара и втория си гол в мача, след като засече едно ниско центриране във вратата на Фечини.

Благодарение на двата си гола, нападателят даде сериозна заявка за титулярно място още за следващия двубой.
След победата пък Спортинг е на 3-ото място в класирането с актив от 17 точки, с 3 точки по-малко от Порто и Бенфика, които заемат първите две места.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар