сряда, 12 октомври 2011 г.

България удари дъното

Уелс се оказа поредният национален отбор разнебитил "лъвчетата" на България и след 1:0 на стадион "Васил Левски" ни прати официално на дъното в Група "G" в края на тези евроквалификации. 

България е трагедия. Сегашните ни ритнитопковци са жалко подобие, което няма право да носи националната фланелка, а шефовете и ръководителите на БФС, ако имат поне малко морал трябва да хвърлят моментални оставки. 

С този президент, управници, треньори и играчи - толкова. Ще продължат да ни бият, като тъпан на сватба и да се срамуваме, че сме българи. 

Най-красноречиви и обективни за пародията наречена "национален отбор на България по футбол" са феновете, които бойкотираха срещата и на стадиона имаше около 700 зрители, повечето от които подкрепяха гостите. 

Българите тотално бяха смачкани от гостите, които правеха каквото си искат на терена и на моменти се подиграваха с неадекватните национали на Михаил Мадански. 

"Лъвчетата" ни изпадаха в комични ситуации, като най-дейни в това отношение бяха защитниците ни, които получаваха схващания в кръстовете от финтовете на Гарет Бейл. 

В атака пък нямаха никаква идея, а дори и Христо Йовов би завидял на Валери Божинов за изцепката му в края на мача. Единственото попадение в срещата пък заби звездата на Уелс - Гарет Бейл, в края на първото полувреме.





Срещата започна с приспивно темпо, като в първоначалните минути двата състава основно разиграваха в средата на терена. Постепенно "драконите" вдигнаха оборотите и можеха да вкарат. 

Крейг Белъми се възползва от детинска грешка в защитата ни, последва отсечен шут, но Николай Михайлов спаси. Малко по-късно Гарет Бейл разнебити отбраната ни, но се замота и стреля твърде слабо. 

В 12-ата минута звездата на Уелс отново се пусна по дясното крило и подмина, като малка гара Петър Занев, последва пас към Белъми на точката на дузпата, но за щастие той стреля в тялото на Йордан Милиев. 

Четири минути по-късно стигнахме за първи път до наказателното поле на Уелс. Тогава Ивелин Попов и Валери Домовчийски си размениха пасове пред дъгата на пеналта, но Валери се забави и топката му бе отнета. 

Островитяните отново натиснаха и изпуснаха пореден шанс. Морисън навлезе мощно в наказателното поле, залъга Йордан Милиев и върна топката към Гарет Бейл, който стреля, но в аут. 

Последва поредно положение за гостите. Аарън Рамзи намери много технично Алън на дъгата на наказателното поле, последва шут на Алън, но топката мина до дясната греда на Михайлов. 

В 26-ата минута Иван Иванов се опита да затрудни Уейн Хенеси, но стреля твърде слабо с глава. Три минути по-късно Гарет Бейл се подигра със защитата ни и я подмина, последва пас към Белъми, но за щастие той се размина с топката. 

До края на полувремето гостите ни разнебитиха и логично ни вкараха. Звездата на Уелс Гарет Бейл се измъкна отдясно, излъга Петър Занев и Иван Иванов, последва техничен удар и опъна мрежата ни за 0:1. 


Второто полувреме започна с положения за островитяните, но за щастие Крейг Белъми и Гарет Бейл пропуснаха уникални шансове. В 59-ата минута пък Бейл натресе горната ни греда. 

Малко по-късно гостите определено се смилиха над нас, след като Аарън Рамзи се замота от финтовете си и бе блокиран на точката на дузпата. 

Българите се отчетоха с атака на Спас Делев, който се пусна по дясното крило, стигна до аутлинията и се опита да намери Валери Божинов, но защитата на Уелс много правилно го блокира. 

Постепенно темпото на игра падна, за да дойде 85-ата минута, когато Божинов направи смехотворен пропуск, като не успя да вкара от малкото наказателно поле. Така България загуби логично и завърши на последно място в групата си.


БЪЛГАРИЯ - УЕЛС 0:1

Голмайстор:
 Гарет Бейл (45)

БЪЛГАРИЯ: Михайлов, Терзиев, Милиев, Иванов, Занев, Гаджев, Петров, Манолев (53-Делев), Попов (70-Рангелов), Тонев, Домовчийски (63-Божинов)

УЕЛС: Хенеси, Гънтър, Тейлър, Крос, Блейк (40-Матюс), Уилямс, Алън, Белами, Морисън (70-Чърч), Рамзи, Бейл


Крайно класиране:

1. Англия 18 т.

2. Черна гора 12 т.
3. Швейцария 11 т.
4. Уелс 9 т.
5. България 5 т.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар