събота, 8 октомври 2011 г.

Президентът на "Барселона": Ще направим всичко възможно, за да задържим Гуардиола

Президентът на "Барселона" Сандро Росел заяви, че ще направи всичко по силите си, за да задържи Хосеп Гуардиола в отбора. Треньорът на каталунците отказва да подпише дългосрочен договор и иска преподписванията да стават година за година.

"Гуардиола е човекът, който искаме. Ценим го изключително много. Той е най-добрият треньор, който клубът някога е имал и винаги е бил един от нас. Ще направим всичко, което е по силите ни, за да остане по-дълго време", зави Росел.

Хосеп Гуардиола замени Франк Рийкард на треньорския пост в "Барселона" през 2008 г. За последните три сезона той спечели три пъти Примера дивисион и два пъти Шампионската лига.

Със спечелването на Суперкупата на Европа през август той стана най-успешният треньор в историята на "Барселона" с 12 трофея, като изпревари с един Йохан Кройф. Освен това 40-годишният Гуардиола стана настваникът, постигнал най-много победи начело на каталунците в Шампионската лига – общо 23 успеха.

Гуардиола обяче не е убеден колко дълго иска да остане начело на европейския клубен шампион. Той допълни, че се нуждае от свободата сам да решава бъдещето си.

"Всеки ден си мисля, че може да напусна отбора, сподели Гуардиола. Винаги съществува риск да загубиш страстта към професията си, когато си сключил договор за дълъг период. Най-хубавото нещо е когато се занимаваш с това, което обичаш. Мисля, че това е в основата на успехите ми".

Росен се надява освен Гуардиола, в отбора да остане и Карлес Пуйол. Капитанът на "Барселона" обяви, че е обмислял отказване от футбола в края на миналата година заради контузия.

"Когато прочетох какво е казал Карлес, осъзнах колко много е страдал заради контузията. Той все още е нашият капитан. Надявам се да продължи да играе и да се превърне в легенда, както Паоло Малдини в "Милан". Пуйол може да остане в "Барселона" толкова дълго, колкото пожелае", заяви Росел.


Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар