четвъртък, 17 март 2011 г.

"Шел" спаси Гран при на Белгия във Формула 1

Петролният гигант "Шел" стана основен спонсор на белгийската Гран при и осигури бъдещето на легендарната писта "Спа" в календара на Формула 1.

Компанията сключи дългогодишен договор с организаторите на състезанието, с което сложи край на притесненията, че отчитащата загуби надпревара ще отпадне от световния шампионат. Договорът е част от партньорството на "Шел" с "Формула уан груп".

"Гран при на Белгия е чудесен начин да засилим техническото си партньорство с "Ферари", заяви глобалният мениджър на компанията по спонсорските въпроси Ричард Брейсуел.

"Екстремните и контролирани тестови данни от Скудерията ни позволяват постоянно да развиваме нашите горива и смазочни материали. На "Спа" става едно от най-трудните състезания в календара за пилоти и отбори, което го прави перфектно място за представянето на нашите продукти", каза представителят на холандците.

Промотърът на Формула 1 Бърни Екълстоун приветства сделката. "Шел" беше сред първите, които видяха в спорта влиятелна платформа, което носи успехи на компанията вече 60 години. С договора за белгийската Гран при, "Шел" продължава да доказва своята ангажираност към Формула 1 и има ключова роля за продължаващия успех на състезанието", каза англичанинът.

В средата на април "Шел" продължи партньорството си с "Ферари" до 2015 г.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар