понеделник, 7 ноември 2011 г.

Байерн се задъха, но победи последния

В първото ново баварско дерби лидерът в класирането Байерн победи като гост съседа си Аугсбург, който е последен в таблицата, с 2:1. Градът се намира на по-малко от час път с влак от Мюнхен.
Байерн не си даваха зор и в един момент през втората част това можеше да се окаже грешно отношение, но в крайна сметка отборът стигна измъчено до трите точки и пак избяга на пет пред втория в класирането.
„Те ще се бият до последно”, обяви треньорът на Байерн Юп Хайнкес преди мача и позна.
В сравнение с победата над Наполи наставникът не можеше да разчита на наказания Боатенг и на контузения Швайнщайгер. Вместо тях се появиха Рафиня и Алаба, освен това започнаха още Тимошчук и Луис Густаво.
В началните минути с плътно покритие Аугсбург опита да затрудни фаворита. Но още с първото си положение Байерн вкара гол.
Това се случи в 12-ата минута. След центриране от корнер ван Буйтен при първата греда продължи с глава топката, вратарят изби, но право в Гомес, който откри резултата. Това бе 13-ия му гол в първенството и общо 20-ти във всички мачове.
Байерн продължи да играе пестеливо, всъщност правеше само това, което е необходимо да държи домакините далече от мисли за нещо повече.
В 28-ата минута Рибери получи пас, направи два силни финта отляво и със силен удар направи 0:2. Малко по-късно Мюлер можеше да откаже съвсем домакините, но вратарят спаси удара му.
Втората част подкара срещата по същия начин, баварците контролираха топката. В 59-ата минута обаче защитата на Байерн не можа да се справи с изчистването на топката, която няколко пъти бе прехвърляна с глава пред Нойер преди Хосогай с диагонален удар да я прати зад голлинията.
Така от нищото Аугсбург вкара гол и върна интригата в дербито. Последваха два удара от далечно разстояние на Лайнхард и Мьолдерс, но топката и в двата случая прелетя над гредата.
Байерн управляваха преднината си, но оставаха пасивни в изчакване по-скоро мачът да свърши и отстъпиха инициативата. Драмата настана в 83-ата минута, когато Каплани изскочи съвсем сам срещу Нойер, който направи невероятно спасяване с дясната ръка и задържа преднината.
Байерн отвърнаха с далечен удар на Тимошчук, избит от стража на Аугсбург. Домакините натиснаха с всички сили, в добавеното време Тимошчук получи червен картон за грубо нарушение. Гостите обаче удържаха победата.
Аугсбург – Байерн 1:2
0:1 Гомес (16)
0:2 Рибери (28)
1:2 Хосогай (59)
Аугсбург: Амсиф, Райнхард, Калсен-Бракер, Лангкамп, Ферхег, Хосогай, Давидс (80-Рафаeл), Бринкман (59-Годжа), Байер, Вернер, Мьолдерс (75-Каплани)
Байерн: Нойер, Рафиня (68-Луис Густаво), ван Буйтен, Бадщубер, Лам, Тимошчук, Алаба, Мюлер, Кроос (89-Контенто), Рибери (90+1 - Пранич), Гомес

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар