понеделник, 7 ноември 2011 г.

Федерер отново триумфира в Базел

Абсолютният фаворит Роджър Федерер спечели за рекорден пети път титлата от международния тенис турнир на твърда настилка в Базел с общ награден фонд 1 225 000 евро.
На финала тази вечер Маестрото надигра безпроблемно приятната изненада в надпреварата Кей Нишикори (Яп) с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 6/3 и така защити в пълна сила званието, което получи преди няколко дни за “Най-добър тенисист, участвал някога в турнира”.
За “съжаление” на препълните трибуни на централния корт в Базел, финалният сблъсък не предложи особено зрелище и интрига, тъй като от първата минути Федерер пое контрола върху случващото се на корта и даде само гейм на своя опонент в първата част за крайното 6/1.
Във втория сет картината на корта не се промени особено, като изключим първите няколко гейма, в които младият японец загатна за огромния си потенциал, но Федерер бързо прекърши ентусиазма му и след пробив в шестия гейм, след което спечели подаванията си до края на мача.
Така Роджър Федерер записа втори турнирен успех през вече изтичащия сезон (след триумфа му в Доха), който освен задоволството на домакините ще донесе и солидна доза самочувствие на Маестрото в навечерието на последния Мастърс в Париж.
Статистиката от двубоя:
Федерер
Нишикори
64
1-ви сервис %
46
5
Асове
0
0
Двойни грешки
4
 4/13
Възможности за пробив
 0/1
 64/104
Общо спечелени точки
 40/104

Времетраене: 1.12 ч.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар