събота, 12 ноември 2011 г.

Аржентина с втора поредна издънка в световните квалификации

Аржентина завърши 1:1 домакинството си на Боливия в световна квалификация и по този начин разочарова феновете си за втори пореден път в надпреварата, след като преди един месец загуби с 0:1 от Венецуела.

Въпреки че владееха топката много повече от своите съперници, играчите на Алеандро Сабея можеха дори да загубят, понеже в 56-тата минута звездата на гостите Марсело Мартинс откри резултата.

Все пак няколко минути след това влезлият като резерва Езекиел Лавеци изравни с едно от първите си докосвания до кълбото и даде надежда на своите за победата. До края на срещата обаче домакините бяха прекалено беззъби в атака и логично не успяха да вкарат второ попадение. 



Селекционерът на Аржентина Алеандро Сабея беше извършил пет промени в състава, който загуби от Венецуела с 0:1 преди месец. На вратата вместо Мариано Андухар започна Серхио Ромеро. 

В стартовите 11 по различни причини не присъстваха и Маркос Рохо, Николас Отаменди, Анхел Ди Мария и Хосе Соса. Всички те бяха титуляри в злополучната среща с венецуелците.

На тяхно място за "албиселесте" излязоха Клементе Родригес, Фернандо Гаго, Рики Алварес и Хавиер Пасторе.

През първата част боливийците, които са един от най-домакинските отбори в световен мащаб – в последните си 39 гостувания в квалификации нямат победа, като само Люксембург има повече (55) – играха прибрано и успешно се защитаваха.

Първото малко по-сериозно положение за аржентинците дойде чак в 11-тата минута, когато Гонсало Игуаин отправи удар, с който вратарят на "Ла Верде" Карлос Ариас се справи.

Десетина минути по-късно нападателят на Реал Мадрид опъна мрежата, но малко преди това съдията беше свирил фаул срещу Лео Меси и попадението не беше зачетено.

След половин час игра капитанът на домакините, който беше много активен, изпробва вниманието на Ариас. Стражът на Боливия не успя да хване топката веднага, обаче при втория опит я закова в прегръдката си.

Най-добрата ситуация пред вратата на гостите беше маркирана в 37-ата минута, когато Хавиер Пасторе се освободи от противник, напредна към наказателното поле и стреля. Ариас докосна кълбото с върха на пръстите си и в крайна сметка то срещна и левия му страничен стълб.

Така полувремето приключи при нулево равенство. Момчетата на Алеандро Сабея не можеха да превърнат огромното си превъзходство във владеенето на топката в голове, което нямаше как да не притеснява техния треньор.

След почивката Аржентина продължи да доминира, докато Боливия чакаше своя шанс. Той дойде в 56-тата минута. Груба грешка на опитните защитници Мартин Демикелис и Николас Бурдисо позволи на нападателя на Шахтьор Донецк Марсело Мартинс да открие резултата в полза на гостите.

Радостта на "Ла Верде" обаче беше твърде кратка. Виждайки накъде отиват нещата, Сабея замени халфа на Интер Рики Алварес с една от звездите на Наполи Езекиел Лавеци.

Още с едно от първите си докосвания бивишият играч на Сан Лоренсо отбеляза второто си попадение с националната фланелка и по този начин изравни за щастие на феновете на стадион "Монументал".

Лавеци определено раздвижи играта на "албиселесте" и можеше да се превърне в герой за своя тим в 68-ата минута, но ударът му беше избит от Ариас. 

Футболистът на Наполи центрира малко по-късно отдясно, като прекрасно намери Игуаин, който обаче не съумя да нанесе качествен шут.

До края на срещата с няколко доста учудващи пропуска се отличиха Лео Меси, Гонсало Игуаин, Езекиел Лавеци и Хавиер Пасторе. Боливийците обаче удържаха хикса и напуснаха терена с гордост.

Аржентинците пък трябва доста сериозно да се замислят, понеже това е втората им поредна издънка в световните квалификации. От 9 възможни точки до момента двукратните световни шампиони са спечелили само четири.



Аржентина – Боливия 1:1

0:1 Мартинс 56
1:1 Лавеци 60

Аржентина: Ромеро, Бурдисо, Демикелис, Сабалета, Клементе Родригес, Масчерано (Соса – 82), Гаго, Рики Алварес (Лавеци – 59), Пасторе, Меси, Игуаин

Боливия: Ариас, Мендес, Риверо, Луис Гутиерес, Варгас, Флорес, Рохас (Сеговия – 54), Роблес, Руди Кардосо, Ескобар (Чавес – 85), Мартинс (Андаверис – 78)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар