събота, 12 ноември 2011 г.

Суарес унищожи Чили с 4 гола

Уругвай разгроми Чили с 4:0 в световна квалификация в зона "Южна Америка" и затвърди първото си място в надпреварата. В герой на вечерта се превърна нападателят на Ливърпул Луис Суарес, който вкара всички голове за успеха на "Ла Селесте".

Въпреки че второто попадение на 24-годишната звезда може спокойно да бъде отчетено и като автогол на бранителя на Чили Валдо Понсе, уникалното представяне на Суарес не може да не впечатли.

Нападателят на Наполи Единсон Кавани пък се отличи с невероятен малшанс пред гола. На няколко пъти футболистът на неаполитанците излизаше на чисти позиции, но така и не успя да се разпише. 



Уругвай трябваше да се справя без контузения си голмайстор Диего Форлан, докато наставникът на Чили Клаудио Борги имаше доста въпросителни в състава си, след като в средата на седмицата Хорхе Валдивия, Артуро Видал, Жан Босежур, Гонсало Хара и Карлос Кармона трябваше да бъдат извадени от групата за двубоя.

Според медиите в Сантяго петимата са празнували до късно във вторник кръщенето на детето на Валдивия, а на следващия ден закъснели за тренировка с 45 минути и се държали неадекватно. 

През първите минути на срещата никой от двата отбора не можеше да вземе надмощие, но постепенно уругвайците натиснаха. В отсъствието на Диего Форлан Луис Суарес пое изцяло диригентската палка в предни позиции. 

Именно нападателят на Ливърпул имаше възможност да открие резултата, но вратарят и капитан на Чили Клаудио Браво спаси. Малко след това една от звездите на домакините Единсон Кавани също пропусна страхотен шанс.

От своя страна чилийците заеха контраатакуващи позиции и можеха да вкарат, когато Суасо беше изведен на добра позиция, но стражът на "Ла Селесте" Фернандо Муслера направи страхотно спасяване.

В 22-ата минута брилянтният през първото полувреме Суарес уцели напречната греда с шут от фаул. По-нататък отбраната на "Ла Роха" определено изпитваше трудности с опазването на дрибльор от ранга на Суарес.

24-годишният футболист продължи да впечатлява с изявите си. В 27-ата минута той намери Кавани, който за втори път в мача не съумя да отбележи в удобна ситуация. 

Не мина много време и капитанът на домакините Диего Лугано също стреля опасно. След центриране от корнер бранителят на Пари Сен Жермен удари топката с глава, обаче Клаудио Браво отново се намеси добре.

Гастон Рамирес се включи в опитите да се превземе чилийската врата с хубав изстрел, но в крайна сметка честта да открие резултата се падна на най-впечатляващия състезател преди почивката – Луис Суарес.

В 42-ата минута деветката получи пас от Егидио Аревало и извън пеналта отправи майсторски шут, чрез който опъна мрежата и взриви трибуните на "Сентенарио", без обаче да предизвика някаква особена емоция върху лицето на селекционера на Уругвай Оскар Табарес.

Треньорът не можеше да сдържи усмивката си няколко минути след това, когато Суарес удвои головата си сметка. Първо Кавани се възползва от грешка на Браво и шутира към опразнената врата на гостите, но в последния момент Контрерас изчисти от голлинията.

За кълбото се сбориха Валдо Понсе и Луис Суарес, като нападателят на Ливърпул се оказа по-настоятелен и пак вкара, за да даде спокойна преднина на своя тим.

През второто полувреме момчетата на Клаудио Борги започнаха по-агресивно, но домакините се защитаваха без напрежение заради головото си преимущество.

Кавани можеше да направи резултата класически в 58-ата минута. Нападателят на Наполи засече едно центриране с глава и насочи кълбото точно към горния десен ъгъл на Браво, който обаче внимаваше и предотврати трето попадение.

Малко по-късно футболистите на "Ла Роха" си помислиха, че са намалили, след като страничният рефер закъсня да вдигне флага си, когато междувременно дебютантът Матиас Кампос заби кълбото във вратата на Муслера.

Гостите поспориха, но нямаше как да не се примирят, а в 68-ата минута Суарес оформи своя хеттрик. Касерес проби отдясно след двойно подаване с Диего Перес, центрира и бившият играч на Аякс не сбърка след удар с глава.

Този гол прекърши "Ла Роха" и след два нови пропуска на Кавани Суарес свърши логичното в 74-тата минута. С неспасяем шут извън наказателното поле деветката отбеляза отново. 

Целият стадион изпрати с аплодисменти невероятния Суарес при смяната му в 78-ата минута. До края на срещата Кавани пък така и не успя да вкара, въпреки че имаше още няколко добри възможности.

Така мачът завърши с повече от убедителна победа за уругвайците, които затвърждават първата си позиция в световните квалификации в зона "Южна Америка".

Чили пък в трети пореден двубой демонстрира сериозни слабости в защита, като от началото на квалификациите има цели 10 допуснати попадения.       


Уругвай – Чили 4:0

1:0 Суарес 42
2:0 Суарес 45
3:0 Суарес 68
4:0 Суарес 74


Уругвай: Муслера, Лугано, Годин, Касерес, Д. Перес, Аревало, А. Перейра, А. Гонсалес (Егурен – 70), Г. Рамирес (Абреу – 58), Л. Суарес (К. Родригес – 78), Кавани

Чили: Браво, Понсе, Контрерас, Маркос Гонсалес, М. Кампос, Медел, Исла, М. Диас (Миросевич – 61), М. Фернандес, У. Суасо (Паредес – 61), Е. Варгас (Г. Каналес – 72)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар