четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Валенсия си го изкара на Генк

С хеттрик на Роберто Солдадо Валенсия разгроми Генк със 7:0 в мач от 5-я кръг на Група Е в Шампионската Лига.

Благодарение на победата "прилепите" успяха да запазят шансовете си за класиране в следващата фаза на турнира.

През уикенда Валенсия загуби злощастно от Реал с 2:3, като в 95-та минута нямаше шанса да получи дузпа при много спорна ситуация.


Тогава целият отбор на Валенсия реагира бурно, като най-ядосан бе Роберто Солдадо, чийто удар бе блокиран и това го лиши от хеттрик.

Сега обаче той и неговите съотборници си го изкараха на белгийския клуб.

Нападателят реализира попаденията си в 13-ата, 36-ата и 39-ата минути. Жонас вкара един гол в 10-ата минута, а останалите три гола бяха дело на Ернандес, Адуриц и Тино Коста в 68-ата, 70-ата и 81-ата минути.

След тази среща Валенсия вече има 8 точки в актива си и дели второто място в класирането с Челси, докато Леверкузен е лидер в групата с точка повече.

Следващият мач на "Прилепите" срещу Челси на "Стамфорд Бридж" ще се окаже решаващ за тях и при победа те на 100 процента ще се класират за следващата фаза на турнира.




Като цяло двубоят започна доста по-добре за домакините от Валенсия, които натиснаха здраво своя противник  и създадоха няколко много добри атаки през първите няколко минути.

Въпреки това обаче головите положения в полза на "Прилепите" в началото на мача липсваха.

Белгийските гости от своя страна имаха перфектна възможност да открият резултата в 7-ата минута след една много добра атака, но Томас Буфел реши да падне в наказателното поле и да се опита да си изпроси дузпа, вместо да стреля от близка дистанция. Такава обаче не бе отсъдена.

Все пак обаче в следващите минути домакините продължиха да натискат и в 10-ата минута Жонас успя да открие резултата в полза на своя тим, след като засече с глава центриране на Тино Коста.

Три минути по-късно голмайсторът за домакините намери със страхотен извеждащ пас Роберто Солдадо, който се справи с противников футболист в наказателното поле на Генк и без проблеми мушна топката покрай вратаря на гостите, за да направи резултата 2:0.

В 20-ата минута резултатът можеше да бъде класически, но стражът на гостите от Белгия Ласло Котелес спаси силния удар от дистанция на Тино Коста.

Аржентинецът имаше нов шанс да се разпише три минути по-късно. Той отправи силен удар от фаул, като накара стражът на домакините със сетни сили да избива топката.

В 27-ата минута домакините създадоха ново много опасно положение, но Котелес спаси силния удар на Жонас от дистанция.

Постепенно и гостите също се опитаха да измислят нещо интересно и десетина минути по-късно Антони Вендерборе отправи много опасен удар, който мина покрай вратата.

В 36-ата минута обаче все пак Валенсия стигна и до трети гол, дело на Роберто Солдадо, като асистенцията за попадението отново бе на Жонас.

Нападателят бе изведен сам срещу вратаря от своя съотборник, след което с елегантен удар реализира.

В 39-ата минута Солдадо оформи своя хеттрик. Той  бе намерен непокрит на далечната греда от Пабло Ернандес и успя да реализира.

До края на полувремето резултатът се запази и не се стигна до повече попадения.

Като цяло второто полувреме не започна по толкова добър начин за домакините, които определено свалиха темпото в своята игра в началото на частта.

Това обаче бе донякъде логично, с оглед на четирите гола преднина, които имаха.

В 55-ата минута халфът на гостите Даниел Пудил отправи удар от дъгата, който обаче излезе в аут. Това бе добра възможност за чеха да намали резултата.

Постепенно обаче домакините се активизираха и в 59-ата минута Роберто Солдадо можеше да вкара своя четвърти гол в мача.

Неговият удар обаче бе неточен. Секунди преди той да отправи удар това стори и Дани Парехо, но ударът на последния бе спасен от стража на гостите.

Добрата игра на Валенсия продължи и с опасни удари в следващите минути се отличиха още Пиати и отново Солдадо.

В 68-ата минута дойде редът и на Пабло Ернандес да се разпише и крилото вкара с нисък удар от границата на наказателното поле.

Валенсия продължи да мачка безмилостно своя опонент и само две минути по-късно Адуриц също записа името си сред голмайсторите. 

Неговият гол бе доста хубав. Той бе намерен от Мигел пред наказателното поле на противника, след което нападателят елиминира по доста техничен начин двама противникови футболисти и мушна топката в противниковата врата.

В 81-ата минута Тино Коста вкара последния гол в мача и по този начин оформи крайното 7:0 за Валенсия.

ВАЛЕНСИЯ - ГЕНК 7:0
1:0 Жонас 10'
2:0 Солдадо 13'
3:0 Солдадо 36'
4:0 Солдадо 39'
5:0 Ернандес 68'
6:0 Адуриц 70'
7:0 Коста 81'

ВАЛЕНСИЯ: Алвеш, Мигел, Матийо, Рами, Руис (46 - Парехо), Топал, Коста, Ернандес, Солдадо (65 - Адуриц), Жонас, Фехули (57 - Пиати)
ГЕНК: Котелес, Ванден Боре, Тошер, Камус, Пудил, Надсон, Хиланд (61 - Лимбомбе), Де Брюн, Буфел, Восен (46 - Сар), Барда (71 - Нванганга)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар