петък, 11 ноември 2011 г.

България удари Австрия и мечтае за "Евро 2013"

Младежкият национален отбор на България по футбол удари с 2:0 Австрия като гост в квалификация за "Евро 2013".

Родните "лъвчета" демонстрираха страхотна тактическа игра и направиха показно на съперника си, като грабнаха победата с голове на Момчил Цветанов и Росен Колев.

След пет дни австрийците връщат визитата на Градския стадион в Ловеч и още един успех сериозно ще подсили шансовете на България за класиране на финалите на Европейско първенство.

Срещата започна перфектно за родните ни национали, които откриха резултата още в 1-ата минута. Тогава Александър Тонев центрира остро отляво, защитата на домакините остави непокрит Момчил Цветанов, който от чиста позиция наказа Зибенхандл за 0:1.

В 9-ата минута младежите ни вече водеха с 2:0, когато след късо разиграване от корнер, Цветанов центрира на главата на Росен Колев и защитникът на Черно море вкара отново топката в мрежата.

След това домакините натиснаха и до края на първото полувреме имаха добри шансове да намалят резултата, но късметът бе на наша страна.

През второто полувреме младежите ни се затвориха, не дадоха никакви шансове на домакините и заслужено взеха победата.

Така във временното класиране съставът на Михаил Мадански се изкачи на втора позиция с актив от 7 точки. Лидер продължава да е Холандия с пълен актив от точки.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар