събота, 12 ноември 2011 г.

Започват строежа на новия национален стадион на 20 януари

Първата копка на новия национален стадион ще бъде направена на 20 януари 2012 година.

За това лично е разпоредил премиерът Бойко Борисов. До тогава трябва да бъдат придвижени всички документи, нужни за строителството на съоръжението, което ще е в столичния квартал "Враждебна".
Стадионът ще се простира върху 190 декара, северно от летището. Държавата ще направи инфраструктурата на проекта.Христо Стоичков е двигателят на идеята да се направят три съвременни стадиона в България. Освен националния ще се строи и "Септември" в София, както и "Девети септември" в Пловдив.В България не е строен чисто нов стадион на зелено от 70-те години на миналия век, когато се появи столичният "Академик", напомня "24 часа".

В момента имаме само две съоръжения, които отговарят на всички изисквания на УЕФА - в Бургас и в Ловеч.


"Няма да се откажа от това, което представихме като проект за стадион "Пловдив" преди време. Ще искам работна група, за да може всички терени, актове и кадастъри на стадиона да бъдат предоставени на Община Пловдив и оттам нататък, когато започне да се прави нещо като проекти, да има ясна визия, че всичко е чисто и се тръгва на нула", посочи пък самият Христо Стоичков. 

Той е човекът, който води преговорите с испанските инвеститори и те ще бъдат продължени, когато бъде уточнена собствеността на стадион "Пловдив". 
Ако този проект се осъществи, ще бъдат осигурени най-малко работни места за около 1300 пловдивчани


.Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар