сряда, 2 ноември 2011 г.

Челси изпусна да бие Генк и като гост

Челси изпусна да си подсигури място в осминафиналната фаза на Шампионската лига, след като днес завърши 1:1 като гост на белгийския Генк.

Определено "сините" бяха по-активния тим и има много защо да съжаляват. Те успяха да открият резултата чрез Рамирес още през първото полувреме, а малко след това Мейрелеш удари греда, а Давид Луис изпусна да увеличи аванса на своя тим от дузпа.

През втората част Генк се втурна да защитава честта си и с много тактически изпипана игра, на максимума на възможностите си, домакините достигнаха до гол чрез Восен и 1:1.

Междувременно в другия двубой от група "Е" Байер Леверкузен загуби гостуването си на Валенсия с 1:3, с което остави интригата за следващия кръг от мачове.



Двубоят започна доста оспорвано, като в играта на домакините се четеше лек страх от повторение на резила, който отнесоха като гости в Лондон.

Все пак Генк показа зъби в 5-та минута, когато центриране на Брюн намери Восен и последният стреля много силно от воле, но Чех успя да парира и предотврати гола.

Последва затишие от близо 20 минути, което както се оказа, типично за подобни мачове вещаеше една малка буря. Единствената по-интересна ситуация бе в 9-та минута, когато Рамирес стреля от 20 метра, но не затрудни Котелес.

Така доста изненадващо, но не и с оглед на превъзходството в класата за Челси, в 26-та минута гостите успяха да открият резултата. Рамирес проби добре към наказателното поле, пусна към Торес и испанецът елегантно го изведе сам срещу вратаря. Бразилския халф с хубав удар под плонжа на стража прати топката в мрежата за 1:0.

Самият Торес се отчете освен с асистенция и с един шут от дистанция, който обаче профуча покрай страничния стълб.

В 35-та минута Мейрелеш чудесно намери Рамирес на далечната греда, но последният не успя да насочи добре кълбото с глава и от няколко метра пропусна страхотен шанс.

Още в следващата атака пък Малуда бе изведен сам самичък в пеналтерията, опита да върне към Торес, но бранител в синьо пресече паса и бе на косъм да си вкара автогол.

Има защо да съжалява и Раул Мейрелеш, който в 38-та минута изправи на крака стадиона. Бившият футболист на Ливърпул изстреля страховита тупалка към горния десен ъгъл, но топката тресна напречната греда и се върна в игра.

Това сякаш бе предвестник на още по-интересни минути и наистина в 39-та минута Челси получи правото да изпълни дузпа. Малуда опита да центрира и Буфол блокира удара с ръка, съвсем очевидно и без никакви съмнения реферът посочи бялата точка.

Зад кълбото застана Давид Луис. Бранителят стреля силно в долния ляв ъгъл, но вратарят Котелес усети и успя с плонж да избие в корнер! Това е и втора пропусната дузпа за "сините" в рамките на една седмица, след като в мача за Карлинг Къп срещу Евертън Анелка пропиля 11-метров наказателен удар.

С това се изчерпаха и по-интересните моменти през първата част. След почивката обаче двата тима бяха подготвили още любопитни ситуации. 

Домакините от Генк излязоха пределно мотивирани да не загубят двубоя и да се възвърнат поне малко от сериозно ударената чест в предишния двубой срещу Челси.

Така в 54-та минута след карамбол в защитата на лондончани Кенеди се оказа очи в очи срещу Чех и само бързата реакция на вратаря предотврати 100-процентов гол. Стражът успя да излезе и да скъси ъгъла, като с тяло изби топката в корнер.

Силните минути за домакините продължиха и те бяха прекрасно възнаградени за усилията си в 61-та минута. В една атака като по учебник Камус получи топката встрани от наказателното поле и необезпокояван центрира по земя към точката на дузпата, където Восен се измъкна и с прецизен изстрел в долния десен ъгъл прониза Челси за 1:1. Босингва трябваше да пази зоната, през която Камус проби, но той бе далеч от ситуацията.

Андре Вияш-Бояш реагира с пускането в игра на Лампард и Стъридж на мястото на Анелка и Рамирес. Това обаче не раздвижи особено играта на гостите в атака. Те продължиха да имат превес във владеенето на топката, но без особена ефективност.

Първата по-опасна ситуация дойде чак в 74-та минута, когато при едно центриране Мейрелеш бе оставен непокрит на 10 метра от вратата, но ударът на халфа с глава бе твърде слаб и не затрудни изобщо Котелес.

С наближаването на края на мача футболистите на Вияш-Бояш започнаха да атакуват все по-смело. В 78-та минута Лампард сътвори и пропуска на пропуските в това издание на Шампионската лига. Стъридж проби до аутлинията и пусна топката остро към малкия пеналт, където Лампс от два метра не успя да подложи крак и да засече кълбото в празната врата пред него. И Йовов би завидял на подобен пропуск.

Само минута след това Стъридж опита късмета си и от дистанция, но силният му шут от 25 метра бе избите от Котелес с една ръка в корнер.

В 83-та минута защитата на Челси отново се пропука и домакините стигнаха до пробив в наказателното поле, но Чех успя пак бързо да излезе и да блокира футболиста в синьо.

Минута преди края на редовното време Малуда бе изведен на страхотна позиция, но сам срещу вратаря не успя да реализира. Французинът опита технично да прехвърли стража, но бранител изби топката от голлинията.

Генк - Челси 1:1

0:1 Рамирес (26)
1:1 Восен (61)

Генк: Котелес, Боре, Хиланд, Н. Ферейра, Анеле, Буфел, Тошер, Камус, Де Брюн, Восен, Нванганга
Челси: Чех, Босингва, Луис, Иванович, Коул, Рамирес, Ориол, Мейрелеш, Малуда, Торес, Анелка

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар