понеделник, 7 ноември 2011 г.

“Мастърс 1000” – Париж – ден 1

Днес стартира последният за сезона турнир от сериите “Мастърс 1000” – този в Париж с общ награден фонд 2 750 000 евро, който ще даде отговор на малкото останали въпросителни около квотите за супер надпреварата в Лондон.
Големият отсъстващ от надпреварата във френската столица несъмнено е световният номер 2 Рафаел Надал, към когото в последния момент се присъедини и бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро.
Аржентинецът имаше реални шансове да попадне между осемте най-добри в “О2 Арена”, но отпадането му на полуфиналите във Валенсия и травмата в рамото му попречиха да реализира тези свои планове.
Все пак добрата новина за приятелите на аристократичната игра е, че лидерът в световната ранглиста Новак Джокович ще пристигне край Айфеловата кула и по думите на директора на турнира целта на Джокера ще е да спечели надпреварата.
С оглед обаче на събитията през изминалата седмица с най-големи шансове за титлата изглежда е Роджър Федерер, който демонстрира солидна игра в Базел и по всичко личи, че е устремен към поредния триумф.
По силата на жребия Маестрото ще открие кампанията си в Париж с мач или срещу Дмитрий Турсунов, или Адриан Манарино, а най-близкият поставен до швейцареца е Ришар Гаске.
Ето и програмата на двубоите за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)
 Централен корт Корт № 1
12.00 ч.Михаил Южни12.00 ч.Г. Гарсия-Лопес
 Филип Колшрайбер Сантяго Хиралдо
следваМарин ЧиличследваЖил Мюлер
 Фернандо Вердаско Кевин Андерсън
следваМилош РаоничследваФлориан Майер
 Жулиен Бенето Радек Щепанек
не предиХуан Карлос ФерероследваТомас Белучи
20.30 ч.Никола Маю Алекс Богомолов
следваДмитрий ТурсуновследваНиколай Давиденко
 Адриан Манарино Андреас Сепи


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар