сряда, 30 ноември 2011 г.

Манчестър Сити удари Арсенал в края

С гол на Серхио Агуеро в края на мача Манчестър Сити победи Арсенал с 1:0 на "Емиратс Стейдиъм" и се класира за полуфиналите на Карлинг Къп.

Двата отбора изиграха равностоен мач, в който головите положения бяха рядкост. Все пак "артилеристите" се активизираха през второто полувреме и изглеждаха като отбора, който повече иска победата.

Те обаче бяха наказани след образцова контраатака, която бе завършена от влезлия като резерва Агуеро.

Това бе и първа победа на Роберто Манчини над Арсенал като наставник на Манчестър Сити. 




Преди мача от лагера и на двата отбора бяха изразили недоволството си от сгъстения график на мачовете. Съответно и двамата мениджъри бяха сменили почти напълно съставите, които играха през уикенда. За Арсенал единствено Йохан Джору и Лоран Косиелни бяха запазили мястото си. По-интересно бе присъствието на Самир Насри в състава на гостите, с което Роберто Манчини сякаш нарочно искаше да подразни феновете на бившия му отбор.

Домакините започнаха много нахъсано мача и упражниха преса в самото начало на мача. Манчестър Сити обаче пръв отправи опасен удар, когато в 9-та минута след индивидуална акция Адам Джонсън стреля от границата на наказателното поле и топката профуча над гредата.

Две  минути по-късно обаче Арсенал бе много по-близо до гола. След бърза атака на Алекс Окслейд-Чембърлейн топката бе подадена на Франсес Коклен на дясното крило, той без замисляне направи прострелно центриране пред вратата, което не бе пресечено от защитата на Сити и при далечната греда връхлитащият Парк засече само на два метра от вратата, но вратарят на гостите Пантилимон направи страхотно спасяване пред  голлинията.

Последваха десетина равностойни минути. В 26-та минута отново Окслейд-Чембърлейн отправи изненадващ удар от над 25 метра и топката се насочи право към горния десен ъгъл на вратата, но отново Пантилимон направи решително спасяване.

Постепенно "гражданите" взеха инициативата и притиснаха "артилеристите" в тяхната половина. Роберто Манчини пък допълнително усили нападателната мощ на отбора, като пусна в игра Серхио Агуеро на мястото на Александър Коларов още в 32-та минута.

Гостите обаче така и не успяха да създадат голово положение до края на полувремето.

Също както през първото полувреме, Арсенал започна по-активно и второто. На два пъти след центрирания пред вратата на Сити Пантилимон не се намеси добре, но без това да бъде наказано от домакините. В 50-та минута пък Чембърлейн се включи от крилото и отправи силен диагонален удар, който обаче бе спасен от вратаря на Сити.

Манчестър Сити имаше опасна контраатака в 53-та минута, когато Агуеро бе изведен по крилото, но игра много лошо в наказателното поле и топката му бе отнета. След това аржентинецът пробва мерника си от дистанция, но бе неточен.

Сценария от първата част се повтори напълно, тъй като след известно време Сити взе инициативата, като отново не успяваше да създаде голови положения.

За Арсенал Бенаюн и Шамак комбинираха при контраатака и мароканецът овладя в наказателното поле, но загуби баланс и ударът му бе лош.

След средата на полувремето обаче Арсенал стана по-активния отбор, като мениджърът Арсен Венгер пусна в игра и Жервиньо. Именно той получи чудесен пас в наказателното поле от Чембърлейн, но опитът му да финтира последния защитник пред вратата бе неуспешен. Малко след това самият Чембърлейн отправи удар от границата на наказателното поле, но той попадна право в ръцете на Пантилимон.

Натискът на Арсенал се усилваше, а Арсен Венгер предвидливо смени сравнително колебливия Микел с Вермаелен, с което подсигури защитата. Въпреки това в 84-та минута Манчестър Сити противно на хода на игра откри резултата. След центриране от корнер пред вратата на "небесносините" топката бе пресечена и Джеко започна контраатака, след това Агуеро бе изведен от Адам Джонсън сам срещу вратаря и хладноквърно стреля покрай него.

Арсенал опита да отговори, но на два пъти Жервиньо не успя да намери продължение на атаката, след като бе получил пас в наказателното поле. 

В допълнителното време Лукаш Фабиански се включи напред при корнер за Арсенал. След неуспешното центриране топката бе подадена към Агуеро и интересно, че точно Фабиански пресече топката с глава извън наказателното поле.

Арсенал - Манчестър Сити 0:1

0:1 Агуеро 84

Арсенал: Фабиански, Косиелни, Скилачи, Микел (80 Вермаелен), Джору, Фримпонг, Бенаюн, Коклен, Окслейд-Чембърлейн (87 Аршавин), Парк (68 Жервиньо), Шамак

Манчестър Сити: Пантилимон, Сабалета, Коло Туре, Савич, Онуоха, Де Йонг, Харгрийвс (79 Разак), Насри, Коларов (32 Агуеро), Джонсън, Джеко

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар