сряда, 30 ноември 2011 г.

Ювентус не се даде и на Наполи

Ювентус и Наполи завършиха при резултат 3:3 в отложен мач от 11-тия кръг на Серия А. Страхотният двубой ще остане дълго в паметта на феновете на "Старата госпожа" като важен епизод от възраждането на славния торински клуб, който продължава да няма загуба през този сезон.

След като 20 минути преди края на срещата губеха с 1:3 след два гола на Пандев и един на Хамшик за Наполи и един на Алесандро Матри за Юве, "бианконерите" намериха сили да стигнат до равенството с попадения на Марсело Естигарибиа и Симоне Пепе.

Трябва да се отбележи, че през първото полувреме момчетата на Конте не се представиха по най-добрия начин, а Хамшик изпусна и дузпа, но през втората част Юве показа истинското си лице и не допусна поражение.



Мениджърът на Ювентус Антонио Конте не можеше да разчита на наказания Клаудио Маркизио. На мястото на юношата на клуба треньорът пусна парагваеца Марсело Естигарибиа. 

Домакините също трябваше да излязат без важен играч. Нападателят Единсон Кавани не съумя да се възстанови навреме от контузията, която получи срещу Аталанта, и бе заменен от македонеца Горан Пандев.  

Срещата започна на много висока скорост. Още в 3-тата минута Симоне Пепе стреля извън наказателното поле на Наполи, но ударът му мина покрай вратата, пазена от Морган Де Санктис.

Малко по-късно след пас на Щефан Лихтщайнер отдясно топката достигна до намиращия се в пеналта на домакините Мирко Вучинич, който обаче не успя да я прати в мрежата.

В тези първи минути неаполитанците играеха по-прибрано, докато футболистите на Ювентус диктуваха събитията на терена. Както и срещу Милан, момчетата на Валтер Мадзари дебнеха своя шанс за скоростни контраатаки. Постепенно обаче съотношението на силите щеше да се промени.

В 14-тата минута реферът Паоло Талиавенто отсъди дузпа за Наполи. Езекиел Лавеци беше изведен от Камило Сунига на опасна позиция и след съприкосновение с Андреа Пирло падна в наказателното поле на "бианконерите".

Марек Хамшик застана зад кълбото и успя да вкара, въпреки че Буфон улови ъгъла. Съдията обаче видя нередност и накара словака да повтори изпълнението си. При повторението Хамшик би високо над напречната греда и нулевото равенство се запази.

Словашкият национал поправи грешката си в 22-рата минута, когато след центриране от фаул на Лавеци топката бе подадена към Хамшик, който откри резултата с глава.

Последваха няколко добри атаки на Наполи, играчите на Конте се чувстваха объркани след гола. Първо Пандев се озова в хубава ситуация, но Буфон спаси шута му, а след това Лавеци проби по лявото крило и даде пас в наказателното поле на Ювентус, обаче до ново попадение не се стигна.

В 31-ата минута след подаване на Пирло Марсело Естигарибиа шутира хубаво, но Де Санктис се справи с удара. Това беше една от малкото възможности пред състезателите на "Старата госпожа" през първото полувреме.

Положението на лидера във временното класиране се влоши с наближаването на почивката. В 40-тата минута след неразбирателство в отбраната на тима от Торино Горан Пандев изскочи сам срещу Буфон и не сбърка – 2:0 за Наполи.

При този резултат свърши първата част. В редиците на Ювентус се усещаше умора, която оказваше своето влияние върху представянето на отбора. "Адзурите", от друга страна, изглеждаха много опасно и със сигурност се надяваха, че ще отбележат още след почивката.

Малко изненадващо с оглед на играта през първото полувреме, "бианконерите" върнаха един гол няколко минути след началото на втората част. Артуро Видал даде перфектен пас към Алесандро Матри, за когото не беше трудно да се разпише.

Не мина много време и Мирко Вучинич тества уменията на Де Санктис от близка дистанция. Ювентус изглеждаха по различен начин след почивката. Избраниците на Конте играеха много по-концентрирано и успяваха да задържат топката по-дълго.

Това обаче не означаваше, че опасностите пред Буфон бяха приключили. Защитата на "Старата госпожа" все още не стоеше достатъчно стабилно на "Сан Паоло". В 57-ата минута Лавеци се измъкна от опеката на Леонардо Бонучи и отправи удар, но Буфон беше на мястото си.

В 68-ата минута Пандев отбеляза второто си попадение в срещата, като отново отбраната на Юве се пропука. Кристиян Маджо центрира отдясно към македонския нападател, който надхитри Бонучи и след това покачи на 3:1 резултата. 

"Бианконерите" обаче не се предадоха и само минута след смяната на Пандев с Марио Сантана, Естигарибиа смути аплодиращите фенове на Наполи. След центриране отдясно кълбото попадна у парагваеца, който отбеляза своя първи гол с черно-бялата фланелка.

Малко след това Мирко Вучинич отново изпробва рефлексите на Де Санктис, а на другата врата Лавеци не успя да преодолее Буфон от фаул. Това, което щеше да направи Симоне Пепе, обаче беше може би най-впечатляващият момент в срещата.

Авторът на гола срещу Лацио преди няколко дни проби през цялата защита на Наполи и накрая хвърли привържениците на Ювентус в екстаз – 3:3 десет минути преди края на мача.

Именно при този резултат завърши двубоят и така Ювентус остана непобеден дори след визитата си на негостоприемния "Сан Паоло".   



Наполи – Ювентус 3:3

1:0 Хамшик 22
2:0 Пандев 40
2:1 Матри 48
3:1 Пандев 68
3:2 Естигарибиа 72
3:3 Пепе 80

Наполи: Де Санктис, Кампаняро, Ароника (Фернандес – 76), П. Канаваро, Гаргано, Инлер, Маджо, Сунига (Досена – 87), Хамшик, Лавеци, Пандев (Сантана – 71)

Ювентус: Буфон, Бонучи, Бардзали, Лихтщайнер, Киелини, Пирло, Естигарибиа, Видал, Пепе (Пациенца – 86), Вучинич (Дел Пиеро – 90), Матри (Куалярела – 89)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар