понеделник, 14 май 2012 г.

Реал подпечата титлата със 100 точки и 121 гола

Реал Мадрид завърши шампионския си сезон по подобаващ стил, като победи с 4:1 Майорка
Реал Мадрид завърши шампионския си сезон по подобаващ стил, като победи с 4:1 Майорка на своя стадион "Сантяго Бернабеу" в мач от последния кръг на испанската Примера Дивисион.


За разлика от предишния си мач срещу Гранада, този път белите изиграха много силен мач и можеше да вкарат дори двойно повече голове. С най-много пропуски се отличи Кристиано Роналдо, който все пак откри резултата в 18-та минута.

След него Карим Бензема удвои резултата в средата на полувремето. След почивката Месут Йозил вкара два прекрасни гола, докато между тях Майорка вкара единствения си гол чрез Чори Кастро.

Много силен мач направиха също Гонсало Игуаин и Марсело, които се отличиха с по две асистенции.

Така след тази победа Реал Мадрид стигна зашеметяващата кота от 100 точки, което е абсолютен рекорд в първенството. Заедно с това белите увеличиха и рекорда за най-много голове, който вече е 121.

Макар да не успя да доближи Лео Меси в надпреварата за голмайсторския приз, Роналдо записа едно лично постижение, тъй като Майорка бе единствения тим, срещу който не се бе разписвал в Примера.

В 4-та минута Роналдо проби по крилото и почти от корнера центрира ниско, а в наказателното поле Игуаин засече силно, но и неточно над вратата.

Три минути по-късно съдията отмени напълно редовен гол на домакините. Лошо изчистена топка от защитата на Майорка бе пресечена от Кедира, който със силен удар нагоре я върна пред вратата. Игуаин изскочи зад опитващата се да се изнесе напред защита на гостите и сам срещу вратаря вкара топката в мрежата. Съдията маркира засада, но на повторението се видя, че в никакъв случай няма такава.

Атаките на белите следваха една след друга. В 7-та минута след бърза атака с едно докосване през центъра на защитата Кедира изскочи на стрелкова позиция, но стреля право във вратаря. Секунди по-късно след нова подобна бърза атака Бензема излезе на чиста позиция, но от десетина метра също стреля право във вратаря.

В 17-та минута Реал Мадрид имаше бърза атака в сравнително разредената защита на Майорка, но накрая Роналдо стреля от петнайсетина метра над вратата.

Две минути по-късно резултатът бе открит в полза на белите и този път нямаше кой да отмени гола. Марсело центрира точно пред вратата, където Роналдо си извиси над защитата и с глава мощно заби топката в мрежата. След гола бе много интересна реакцията на Роналдо, който вместо да изрази радостта си, веднага взе топката от мрежата и се затича обратно към центъра, сякаш отборът му догонва в резултата.

В 23-та минута мадридчани вкараха втори гол, след нова красива бърза атака. Топката мина на скоростни подавания през Роналдо и Игуаин и аржентинецът изведе французина непокрит встрани от защитата и от точката на дузпата той стреля покрай вратаря в мрежата.

Малко след това дойде и първия частичен шанс за Майорка. След грешно изчистване на Серхио Рамос топката попадна в Перейра, който пробва от сравнително малък ъгъл с техничен диагонален удар да вкара към далечната греда, но бе неточен.

Последва втора добра атака за гостите. Виктор бе намерен с дълго центриране от Перейра и отправи удар от воле, но не намери добре топката и това позволи на Касияс да спаси без затруднения.

В 32-та минута Карим Бензема поиска дузпа за нарушение срещу него в наказателното поле. Той бе тръгнал да засече центриране пред вратата с глава и изглеждаше, че точно той ще стигне до топката, но защитник му удари един бодичек и го събори. Съдията обаче си замълча.

Пет минути преди почивката Реал Мадрид организира бърза контраатака и Бензема отправи удар по земя извън наказателното поле и вратарят едва успя да избие. Притичалият Роналдо пробва добавка от почти нулев ъгъл, но нямаше как да изненада Ауате. След центрирането от корнера първо португалецът пробва атрактивен удар с пета от въздуха, а зад него Бензема изпълни задна ножица, но не намери добре топката.

Второто полувреме започна със силен удар на Пина от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Касияс.

Реал обаче отвърна с гол-красавец на Месут Йозил. Бензема центрира в наказателното поле, където Игуаин овладя на гърди и след това под носа на защитник поднесе към връхлитащия германски халф, който отправи прецизен прехвърлящ удар и прати топката в горния далечен ъгъл на вратата.

Майорка обаче на свой ред вкара хубав гол в 52-та минута. Гостите организираха бърза контра, при която Виктор напредна до наказателното поле и там поднесе встрани към нахлуващия на скорост Чори Кастро, който макар и под ъгъл изстреля истински снаряд, който Касияс успя само да отклони в собствената си мрежа.

С това обаче сякаш островитяните вдигнаха летвата и само предизвикаха Реал да вкара нов страхотен гол. Марсело отправи дълбоко центриране към далечната греда, където макар и от малък ъгъл Месут Йозил засече много елегантно от воле и промуши топката покрай вратаря в мрежата.

Две минути по-късно белите можеха да вкарат нов гол. Съдията даде авантаж за нарушение срещу Серхио Рамос и Бензема започна бърза контраатака. Той напредна и подаде на Роналдо пред наказателното поле. Португалецът не се полакоми, а чукна встрани и изведе Месут Йозил в наказателното поле, но той вместо да стреля от отлична позиция, реши да търси встрани Игуаин и това позволи на защитник да изчисти под носа на аржентинеца.

В следващата атака се стигна до фаул за домакините, топката бе центрирана зад защитата и там Серхио Рамос засече отблизо с глава, но прати топката над гредата.

Секунди по-късно Серхио Рамос неразчетено пробва да върне с глава към Касияс, но подари топката на съперник. Тя бе поднесена към Тисоне, който стреля силно от десетина метра, но право в Касияс, който спаси. Избитата топка попадна в Пепе, който не изчисти веднага и бе фаулиран от играч на Майорка. След това топката бе изритана в защитника, което го ядоса и той тегли един ритник на съперника, но съдията не видя ситуацията, иначе можеше и да изгони португалеца.

В 70-та минута домакините имаха нова опасна контра, при която Марсело имаше пространство пред себе си, но реши на всяка цена да потърси Роналдо и топката му бе пресечена.

Две минути по-късно влезлият току що като резерва Анхел ди Мария изведе Роналдо сам срещу вратаря, португалецът опита да го заобиколи, но Ауате се протегна и изби топката от краката му. Малко след това Роналдо показа техника в наказателното поле и преодоля ефектно съперник, но след това не успя да поднесе точно на съотборник.

След него пък Месут Йозил показа страхотна техника по крилото и остави зад себе си защитник, след това поднесе към Роналдо, но той реши да си спре топката в наказателното поле вместо да стреля и накрая защитата го блокира. Само минута след това пък Роналдо засече с глава центриране на Серхио Рамос и преодоля Ауате, но защитник изби на голлинията.

Анхел ди Мария отправи изненадващ удар от дистанция, който бе насочен точно до страничната греда, но вратарят успя да избие в корнер.

В самия край на мача нарушение на Марти срещу Пепе не бе санкционирано и играчът на Майорка се озова на добра стрелкова позиция пред наказателното поле, но стреля прекалено слабо.


Реал Мадрид - Реал Майорка 4:1

1:0 Роналдо 18
2:0 Бензема 23
3:0 Йозил 49
3:1 Чори Кастро 52
4:1 Йозил 57

Реал Мадрид: Касияс, Марсело (76 Коентрао), Пепе, Рамос, Арбелоа (42 Албиол),Чаби Алонсо, Кедира, Йозил, Роналдо, Игуаин (67 Ди Мария), Бензема

Майорка: Ауате (82 Калатаюд), Касерес, Рамис, Чико, Сендрос, Марти, Пина, Перейра (46 Алфаро), Бигас (53 Тисоне), Чори Кастро, Виктор

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар