понеделник, 21 май 2012 г.

БФС реши да намали отборите в "А" група

Изпълкомът на Българския футболен съюз реши на свое заседание да намали отборите в "А" група на 14
Изпълкомът на Българския футболен съюз реши на свое заседание да намали отборите в "А" група на 14. Това обаче ще бъде гласувано на следващото заседание.


От БФС уточниха, че намаляването на А група и новият формат зависят от решението на Лицензионната комисия, която ще излезе със становище дали всички елитни тимове ще получат лиценз.

По мнението на ръководството на БФС А група ще бъде намалена най-вероятно не от следващия сезон (2012/13), а от по-следващия (2013/14).

Президентът на БФС Борислав Михайлов уточни, че ако Лицензионната комисия не даде лиценз на два отбора от елита, тогава от следващия сезон А група ще е от 14 тима. Ако обаче Лицензионната комисия е благосклонна към всичките 16 клуба, тогава промяната във формата ще се забави до сезон 2013/14.

Предложението, разгледано на днешното заседание на Изпълкома, за формата на А група е по образец от израелското първенство – с 14 отбора.

Мачовете се играят на разменено гостуване, което прави 26 кръга. След това се пристъпва към плейофи – отборите, заемащи от 1-о до 6-о място ще спорят за титлата, а за останалите, от 7-о до 14-о място, има два варианта (да играят по един кръг след жребий за домакинство или да се играе класиралият се на 7-о срещу последния 14-и тим и т.н.).

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар