сряда, 23 май 2012 г.

Цвети Пиронкова отнесе бившата №3 в света

Цвети Пиронкова отнесе бившата №3 в света
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова продължава със силното си представяне на турнира в Брюксел, с общ награден фонд 637 400 долара.


Младата пловдивчанка отсене с 6:3, 6:2 бившата номер 3 в света Надя Петрова (Русия) и по този начин се класира на 1/4 финала на турнира.

Пиронкова започна срещата с известни колебания и имаше леки затруднения в първите си два сервис гейма, но не се пречупи, а веднага след това стигна до решителен пробив, с който поведе за 3:1 и до края на сета не позволи на рускинята да заличи преднината й.

За щастие и във втората част българката продължи да се представя великолепно, не допусна срив в представянето си и заигра още по-освободено и стабилно, осигури си аванс след ранен пробив и дори можеше да бъде още по-категорична в успеха си, ако не беше пропуснала двата си мачбола в седмия гейм.

Все пак на свой сервис Цвети затвори мача, като по този начин си осигури място сред най-добрите осем в турнира.

С достигането си до четвъртфиналната фаза на надпреварата най-добрата ни тенисистка си заработи 16 375 долара от наградния фонд, а 120-те точки, които вече си осигури, ще я придвижат максимално близо до топ 40.

Победата на Цвети ще й донесе $16,375 от наградния фонд и 120 точки за ранглистата, които ще я изкачат до около №40 в света, което е с близо шест позиции по-напред от сегашното ѝ класиране.

В място за спор на полуфинала Пиронкова ще се изправи срещу осмата поставена Кая Канепи или участващата като щастлива губеща Бояна Йовановски.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар