вторник, 29 май 2012 г.

Григор Димитров с фантастична победа на Ролан Гарос

Григор Димитров с фантастична победа на Ролан Гарос
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров започна по възможно най-добрия начин участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж.


В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, младият хасковлия срази с 3:0 сета 51-ия в света Донъл Йънг (САЩ), в отделните части 7/6, 6/1, 6/1, като по този начин записа първия си официален успех на Ролан Гарос.

Срещата започна нервно и за двамата тенисисти, като в началните минути напрежението си каза думата и Гришо имаше известни затруднения в собствените си сервис геймове, но се измъкна от критичните ситуации и не допусна пробив.

В емблематичния седми гейм Димитров успя да пробие подаването на американеца, а при 5/4 имаше възможността да сервира за първия сет, но точно в този момент българинът прояви така типичната за него напоследък слабост и позволи на Йънг да върне пробива и да изравни за 5/5.

Последваха два гейма, в които сервиращите взеха своето и така се стигна до тайбрек, в който след поредица от грешки на американеца се стигна до 5:1 за Димитров и впоследствие нашия състезател безпроблемно затвори сета след 7:3.

Оттук до края на двубоя инициативата и пълния контрол върху случващото се на корта бяха изцяло на страната на нашия тенисист, който най-накрая показа част от потенциала си сътвори поредица от красиви разиграваия, които го изведоха до успеха и му осигуриха 45 точки за световната ранглиста.

Съперник на Димитров във втория кръг най-вероятно ще бъде представителят на домакините Ришар Гаске, който в момента е на прага на успеха срещу Юрген Цоп.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар