неделя, 27 май 2012 г.

Любо Пенев: Холандия игра много сериозно, едва ли са ни подценили

Любо Пенев: Холандия игра много сериозно, едва ли са ни подценили
Селекционерът на българския национален отбор Любослав Пенев заяви, че е доволен от представянето на своя отбор в контролата с Холандия, завършила с победа "лъвовете" с 2:1.


„Ние се опитваме да започнем и завършим мач на високи обороти, както сме предвидили, както сме тренирали. Не трябва да забравяме, че срещу нас имахме един изключително сериозен и стойностен съперник. Повечето мачове ги играеш, колкото ти позволява съперникът. Може би имаше малко забавяне от наша страна да вработим в мача, но вече към средата на първото полувреме нещата вече се получиха и започнахме да играем в нашето русло, т.е. в стила, който налагам и искам да играят момчетата. И съм доволен и искам да честитя още веднъж на абсолютно всички.”

„Познавам добре момчетата вече. Втори лагер е. Те ме опознаха, аз също се запознах с техните качества и в никакъв случай това не е таванът. Те могат още да вдигнат нивото. Но за тези два лагера толкова и аз съм доволен. Това е една малка част от резултатите и работата, които ни предстоят за в бъдеще заедно.”

„Мисля, че Холандия изигра изключително сериозен мач. Бяха много концентрирани и това си личи веднага - още от първата минута. Едва ли Холандия може да си позволи и то насред Амстердам и пред тяхна публика да подцени който и да било съперник. Няма значение, че сме победили, мачът приключи вече, гледаме напред.”

„Относно стартовия състав, логично, има промени. Преценил съм че тези хора в момента са най-подходящи да започнат мача и разбира се, с направените впоследствие промени, хората, които могат да завършат мача срещу този съперник.”

„Нека да се нарадват на победата, на този хубав резултат, положителен. Дали е изненада или не, че победихме, мога да кажа, че не го правим за първи път, за втори, ако не се лъжа тук в Холандия, например. В никакъв случай не искам да прозвучи нескромно и разбира се чакат ни много, много и тежки дни работа, много лагери има. Така че нека да се нарадват, нека да имат самочувствие, нека да имат отговорност, но да ходят по земята. Не искам в никакъв случай да се поддават на емоциите, защото това е само началото на нашата съвместна работа.”

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар