вторник, 1 май 2012 г.

Стилиян Петров беше определен за играч на сезона на "Астън вила"

Стилиян Петров беше определен за играч на сезона на "Астън вила"
Борещият се с левкемията български футболист Стилиян Петров беше определен за играч на сезона на "Астън вила" в допитване до съотборниците му. Наградата беше обявена на галавечер, която предшества края на сезона за тима.



Петров обяви преди по-малко от месец, че страда от остра левкемия и започна незабавно лечение. Той изигра 29 мача във всички турнири и отбеляза четири гола във Висшата лига.

По-рано днес стана ясно, че "Астън вила" е близо до договарянето на контрола със "Селтик" след края на сезона. Първата част от кариерата на Петров във Великобритания беше именно в тима от Глазгоу, където се утвърди като качествен и стабилен полузащитник. После неговият треньор и ментор на Острова Мартин О'Нийл го взе в "Астън вила".

Двама служители от "Астън вила" обявиха днес, че започват акция на велосипеди в подкрепа на Стилиян Петров. Масажистите Алекс Бътлър и Андрю Смит се надяват да съберат 250 хиляди паунда в борбата срещу левкемията, като карат колело от Глазгоу до стадион "Вила парк".

Инициативата се нарича "На педали за Петров" и вече събра вниманието на играчи, фенове и служители на клуба. Тандемът, известен като Големия Ал и Петното са били близо до Петров от идването му в клуба от Бирмингам. "Когато научихме новината, не можахме да повярваме", коментира Алекс.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар