събота, 12 май 2012 г.

Роджър Федерер е последният полуфиналист в Мадрид

Роджър Федерер е последният полуфиналист в Мадрид
Световният номер 3 Роджър Федерер попълни финалното каре в тазгодишното издание на супер турнира на землена настилка от сериите “Мастърс 1000” в Мадрид с общ награден фонд 3 973 695 евро.

В последния четвъртфинален сблъсък от надпреварата, завършил преди броени минути, Маестрото от Базел се наложи с 2:0 сета над представителя на домакините Давид Ферер, в отделните части 6/4, 6/4.
След измъчената си победа на старта на кампанията срещу Милош Раонич, Федерер показва значително по-добра добра, като днес отново бе безгрешен във възловите моменти на двубоя и напълно заслужено постигна 13-та си поредна победа срещу този съперник.
Началото на мача обаче бе много равностойно, като след 10-минутна битка Ферер успя да удържи първото си подаване, но малко по-късно вече изоставаше с 1/3 и до края на сета така и не успя да навакса пасива си.
Във втората част двамата опоненти отново се вкопчиха в здрава битка със солидни разигравания от дъното на корта, но в деветия гейм Маестрото дочака своя момент и нанесе решителния си удар, постигайки пробив, след който безпроблемно сервира за крайния успех.
Така утре в сблъсък за попадане във финалния двубой Роджър Федерер ще се изправи срещу Янко Типсаревич, който по-рано днес отстрани световния номер 1 Новак Джокович.

Припомняме ви, че ако успее за трети път да спечели титлата от Мастърса в Мадрид, от идния понеделник швейцарецът ще измести от второто място в световната ранглиста Рафаел Надал.
Статистиката от срещата:
Федерер Ферер
781-ви сервис %58
7Асове3
0Двойни грешки7
 2/8Възможности за пробив 0/0
17Уинъри20
16Непредизвикани грешки31
 Времетраене: 1.23 ч.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар