сряда, 18 януари 2012 г.

Цветана Пиронкова отпадна от Australian Open след загуба в два сета

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на първия турнир от Големия шлем за годината - Australian Open. 47-ата в ранглистата загуби с 4:6, 4:6 от намиращата се с десет позиции зад нея Галина Воскобоева.

По този начин Пиронкова не успя да се класира за третия кръг в седмото си участие в Мелбърн, като в шест от тях отпадна във втория кръг. Преди две години в Австралия тя победи играещата за Казахстан Воскобоева в два сета, но днес не успя да се справи с нея.

Двубоят бе доста равностоен и в двата сета, които бяха решени от един пробив разлика. Воскобоева спечели общо 66 точки срещу 58 за българката и стигна до победата за един час и 27 минути. Нейното голямо предимство дойде от спечелените точки при посрещане - 37 срещу 20 за Пиронкова.

Играта в мача обаче бе на много ниско качество. Воскобоева записа 5 аса и 5 печеливши удара, докато българката само - една точка директно от сервис и само един уинър. Пиронкова имаше по-виско процент вкаран първи сервис, но спечели 60% при вкарването му, докато съперничката й - 73%.

В първия сет двете си размениха по два пробива, преди родената в Москва тенисистка да вземе за трети път подаването на Пиронкова и да реши първия сет в своя полза. Втората част се разви много драматична. В началото двете не успяваха да се пробият до 3:2 в полза на Воскобоева.

Пиронкова спаси три точки за пробив още в първия си сервис гейм, но в крайна сметка се пропука при третото си подаване, а след това съперничката й с лекота затвърди пробива за 5:2.

В следващия гейм Воскобоева имаше два мачбола, но Пиронкова ги спаси и обърна гейма, като принуди 57-ата в света да сервира за спечелването на мача. Българката изигра страхотен гейм и в последния възможен момент проби на нула, но веднага след това отново се срина.

Воскобоева стигна до нови два мачбол и този път реализира още първия, за да се класира за третия кръг и да изравни най-доброто си постижение на турнир от Големия шлем от 2009 г., когато отново спечели два поредни мача в Австралия.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар