понеделник, 28 май 2012 г.

Гриша Ганчев взима 40% от ЦСКА, Стоичков става президент

Гриша Ганчев взима 40% от ЦСКА, Стоичков става президент
Собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев ще придобие 40% от акциите на вицешампиона ЦСКА, а старши треньорът на ловчанлии Христо Стоичков ще бъде назначен за президент на червените, твърди в-к "Труд".


Според информацията споразумението със собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов вече е постигнато и се очаква до края на седмицата да бъде финализиран договорът.

Освен това водещите играчи на "Литекс", сред които Петър Занев, Георги и Илия Миланови, Момчил Цветанов, Александър Цветков, Николай Бодуров и Никасио ще преминат на "Българска армия". Старши треньор ще остане Стойчо Младенов, а главен скаут ще бъде Стойчо Стоилов.

Двете страни ще депозират в банка преди всеки сезон по 6 милиона лева, за да се избегнат проблеми с неизплатени заплати и трупане на дългове, а отделно по модела в Ловеч ще стартират ремонти на стадион "Българска армия", пише още изданието.

Димитър Борисов е потвърдил за подготвяните структурни промени в ЦСКА. Според него всичко трябва да бъде официално обявено в следващите няколко дни.

"Засега повече няма какво да коментирам, но смятам, че всичко, което предвиждаме, ще бъде единствено в плюс за ЦСКА. Отборът ще бъде подсилен както спортно-технически, така и финансово. Появата на Стоичков на "Българска армия" е възможно най-естественото нещо за клуба", заяви Борисов пред "Гонг".

По думите на собственика на ЦСКА идеята за влизането в клуба на Гриша Ганчев е назрявала от няколко седмици и не е плод само на провала в последния кръг в битката за титлата след загубата от "Лудогорец" с 0:1.

През миналата седмица финансовият директор на "Литекс" Величко Дихонов обяви, че Ганчев спира инвестициите в клуба. Част от футболистите на тима вече напуснаха. Възможно е "Литекс" да престане да съществува като клуб или да се състезава във В група само с юноши.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар