неделя, 13 май 2012 г.

Барса едва оттърва загубата срещу Бетис

С гол в 92-та минута на Сейду Кейта Барселона се спаси от загуба в гостуването си на Бетис в мач от последния кръг на Примера Дивисион и завърши наравно 2:2.

Преди това домакините бяха стигнали до обрат в резултата с два бързи гола в средата на второто полувреме на Рубен Кастро.


Това обаче стана до голяма степен благодарение на червения картон на Дани Алвеш малко след почивката.

В самото начало на мача Серхио Бускетс бе открил резултата за Барса и макар каталунците да не блестяха, до червения картон на Алвеш контролираха мача.
Лео Меси пък за малко да вкара 51-я си гол през сезона, когато в 90-та минута удари греда от пряк свободен удар.

Макар че Барселона започна мача с нетипична халфова линия, в която присъстваха Сейду Кейта и Ибрахим Афелай, каталунците бяха по-активният отбор.

Първо Педро направи индивидуален пробив и отправи силен удар по земя извън наказателното поле, но вратарят на домакините Касто спаси до гредата.

В следващата атака Лео Меси даде страхотен пас в коридор между няколко защитника за Афелай, но холандецът се забави и в наказателното поле Касто излезе и изби под носа му.

В 8-та минута обаче Барселона откри резултата. След центриране от корнер Серхио Бускетс посрещна топката при близката греда и с глава технично я насочи към горния далечен ъгъл до сглобката на гредите.

Голът малко успокои нещата на терена и натискът на каталунците отслабна. Десетина минути по-късно Лео Меси пробва силен удар извън пеналта, но доста неточен. След него Шави стреля доста по-опасно от фаул, но топката мина покрай вратата.

В 32-та минута Адриано бе близо до втори гол, когато отправи опасен диагонален удар, но Касто се хвърли и направи страхотно спасяване.

Домакините имаха сериозни основания да поискат дузпа в 36-та минута, когато Пике с коляно фаулира Монтеро, но съдията не видя нарушението.

Малко преди почивката Шави отправи прострелно центриране от фаул и след като топката мина през купа от играчи, профуча опасно близо покрай гредата.

Второто полувреме започна с много динамична и двуостра игра. Първият удар бе дело на Барса, когато двама защитници на Бетис се поколебаха кой да изчисти топката в наказателното поле, Кейта стигна до не и стреля силно от десетина метра, но Касто се хвърли и направи поредно вещо спасяване.

Минута по-късно Бетис имаше опасна контраатака, при която Рубен Кастро получи топката пред наказателното поле и пред него бе само Масчерано, но нападателят стреля право в него.

Малко след това отново Рубен Кастро получи ниско центриране по земя, но не застигна топката сам около дузпата, а я овладя малко след това. Ъгълът стана по-остър и притичалият Адриано успя да му попречи.

В 51-та минута Меси поднесе на нахлуващия на скорост в наказателното поле Кейта и халфът успя да отправи удар с върха на обувката си, но отново Касто спаси.

В ответната атака Рубен Кастро се пребори с Масчерано и излезе в наказателното поле сам срещу Валдес. Първоначалният му финт срещу вратаря бе успешен, но след това се забави с удара и Валдес прибра топката.

В 53-та минута Барселона остана с човек по-малко. Дани Алвеш бе подминат по крилото от Монтеро и направи зверска балтия, която можеше да бъде наказана дори и с директен червен картон, но бразилецът така или иначе вече имаше един жълт и вторият бе достатъчен, за да бъде изгонен.

При това положение каталунците се дръпнаха назад и може би за първи път от 4 години насам позволиха на съперника да владее повече топката.

Домакините обаче се затрудняваха да отправят опасен удар. Вместо тях това за малко да направи защитата на Барса, когато в 67-та минута едно ниско центриране бе пресечено от Масчерано под носа на Валдес, но за щастие на каталунците топката не влезе във вратата.

В 72-та минута все пак Бетис стигна до изравняване. Защитата на Барса се бе изтеглила почти до централната линия и домакините отправиха дълъг пас, който бе продължен с глава и Рубен Кастро излезе сам срещу вратаря. След това хладнокръвно изчака и в точния момент технично копна топката над Валдес.

Само две минути по-късно защитата на Барса отново бе сварена неподготвена и последва втори гол за Бетис. И този път основен виновник бе Жерард Пике, който изпусна Рубен Кастро да бъде изведен зад последната линия и този път нападателят стреля покрай Валдес и заби топката до гредата в мрежата.

Обрата в резултата обърна и поведението на двата отбора на терена. Този път Бетис се прибра, а Барса опита да отвърне. Пеп Гуардиола пък реши да засили офанзивната мощ с пускането на Тейо. Това обаче не помогна много и каталунците така и не стигаха до голово положение.

Точно в последната минута Лео Меси бе изключително близо до гол. Той изпълни перфектно пряк свободен удар и прехвърли стената, но топката срещна страничната греда.

Все пак в даденото от съдията допълнително време Барса стигна до изравняване. След дълго центриране от крилото Кейта скочи най-високо пред вратата и с глава заби топката в мрежата.


Бетис - Барселона 2:2

0:1 Бускетс
1:1 Рубен Кастро 72
2:1 Рубен Кастро 74
2:2 Кейта 92

Бетис: Касто, Начо, Дорадо, Паулао, Чика (73 Исидоро), Каняс, Бенят, Перейра, Монтеро (57 Санта Крус), Поцуело, Рубен Кастро

Барселона: Валдес, Алвеш, Пике, Масчерано, Адриано, Кейта, Бускетс, Шави (83 Иниеста), Афелай (57 Монтоя), Педро, Меси

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар