вторник, 14 февруари 2012 г.

Реал гони 100 точки за пръв път в историята

Реал Мадрид може да счупи всички рекорди в испанската лига, ако продължава да печели мачовете си в същия ритъм. 

Въпреки разочарованията срещу Барселона, столичани са страшно убедителни в първенството, като спечелиха 19 от първите си 22 мача, в един завършиха наравно (Сантандер) и загубиха само два (Леванте и Барселона), събирайки 58 точки досега. 

Вестник “Марка” изчислява, че ако хората на Жозе Моуриньо продължават в подобен ритъм ще станат първият тим в историята, достигнал границата от 100 точки. 

Досега рекордът се държи именно от Барса и е от сезон 2009-2010, когато каталунците завършиха с 99 точки след 31 победи, 6 равества и едно поражение (от Атлетико Мадрид). 

Ако Реал спечели 14 от оставащите си 16 двубоя в първенството, което явно изглежда възможно, тимът ще подобри рекорда на големия си съперник. 13 победи и 3 равенства в тези срещи също ще свършат работа. 

На този етап обаче почти сигурно ще падне един друг рекорд, а именно по отбелязани голове за един сезон, който е 107 и се държи именно от Реал. Досега хората на Моуриньо са се разписали 75 пъти, което означава, че в оставащите двубои трябва да вкарат само 33 гола, за да постигнат целта си. 

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар